Ловець снів

Ловець снів (Dreamcatcher / Ловець снов). США, 2003. Режисер Лоренс Кездан. У ролях: [Морган Фрімен->morgan-freeman], [Томас Джейн->thomas-jane], [Том Сайзмор->tom-sizemor], Джейсон Лі, Донні Валберг, Тімоті Оліфант, Дем’єн Льюїс, Майкл О’Ніл, Розмарі Дансмор.

1+1, субота 28 липня, 00.10

Четверо друзів врятували від хуліганів розумово відсталого хлопчика, який за це нагородив їх дивними екстрасенсорними здібностями. Через багато років герої знову зустрічаються, але цього разу їм доводиться протистояти одночасно військовому-параноїку і прибульцю, який хоче знищити життя на Землі за допомогою інопланетних паразитів…

Стівен Кінг («Мертва зона», «Людина, що біжить», [«Зелена миля»->green-mile]) належить до вузького кола письменників, чиї твори Голлівуд охоче переносить на великий екран: права на екранізацію «Ловця снів» продюсери купили у березні 2001 р. – ще до того, як його було надруковано (щоправда, Кінгу при цьому заплатили 1 долар, проте пообіцяли ще мільйон, якщо фільм буде знято, і 1% від його прибутків). Зйомки стрічки проходили у січні-березні 2002 р. у канадській провінції Британська Колумбія. Одним з головних «героїв» картини мала стати снігова буря, що максимально ускладнює життя друзям-екстрасенсам, тому місцем зйомок обрали містечко Прінс Джордж, яке тримає першість за кількістю снігопадів. Однак зусилля членів знімальної групи, котрі змушені були страждати від холоду, не виправдалися: «Ловця снів» аж ніяк не можна віднести до числа вдалих екранізацій романів Кінга. Замість філософської фантастики вийшов пересічний фільм жахів, де психологічні аспекти і аналіз всеамериканської параної з приводу загрози біологічної атаки розчинились у морі напрочуд нудотних спецефектів. Наслідком художнього провалу став провал касовий: у прокаті США стрічка зібрала лише 25 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *