Джулія Стайлз

Джулія Стайлз (Julia Stiles / Джулия Стайлз) народилась 28 березня 1981 р. в Нью-Йорку. З малих років вона захоплювалась акторством, хоча виховувалась зовсім не в артистичній сім’ї: її батьки займались гончарним бізнесом і тримали свою крамничку в Сохо. Вони не розуміли захоплень дочки і вважали, що це минеться з віком. Не чекаючи щасливого повороту долі, дівчинка сама почала шукати шлях до світу кіно. В 11 років вона написала листа директору одного з театрів на Мангеттені з проханням дати їй яку-небудь роль у виставі або хоча б можливість брати участь в постановках. Директору лист сподобався, і вже через деякий час Джулія грала в авангардних постановках театрів “Ла Мама” та “Кухонний театр”. Особливо успішними були вистави з її участю “Школа життя” і “Шкатулка з сандалового дерева”.

stiles1

У 1996 р. юна акторка дебютувала в кіно, виконавши епізодичну роль у картині “Кохаю тебе – не кохаю тебе”. Наступного року Стайлз знялась в телесеріалі “Розбиті серця” і зіграла дочку героя [Харрісона Форда->harrison-ford] у трилері “Власність диявола” Алана Дж. Пакула. По-справжньому вдалим для Джулії став 1999 рік: вона отримала велику роль в телевізійному міні-серіалі “Шістдесяті” і виконала головну роль в молодіжній шекспірівській адаптації “10 причин моєї ненависті”. Стрічка стала хітом, перетворивши Стайлз на одну з найбільш багатообіцяючих молодих актрис “фабрики мрій”. Журнал Teen People заніс актрису до списку “21 зірка молодше 21 року”. Після цього Джулія знялась ще в двох молодіжних адаптаціях творів Шекспіра “Гамлет” (2000) та “О” (2001), а також у фільмах “Тільки ти і я” (2000), “Останній танець за мною” (2001). Паралельно вона встигла закінчити Нью-Йоркську дитячу професійну школу, а у 2000 р. почала навчатись у Колумбійському університеті.

stiles1

У шпигунському трилері [“Ідентифікація Борна”->bourne-identity] (2002) з Меттом Деймоном Стайлз зіграла невелику роль співробітниці таємної служби Ніколетт. Ця героїня з’явилась у продовженні картини, “Перевага Борна” (2004), і повернеться в останній частині трилогії, де роль Джулії, подейкують, буде значно більшою.

stiles1

У стрічці “Кароліна” (2002) акторка була партнеркою Ширлі Маклейн, а в ретро-мелодрамі “Посмішка Мони Лізи” (2003) знялась з самою Джулією Робертс. Зіграти жінку-невидимку в екранізації кінокоміксу “Фантастична четвірка” (2005) Стайлз не судилося, натомість вона перевтілилась в молоду жінку, яка, не знаючи того, виховує Антихриста, в [“Омені”->omen] (2006) Джона Мура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *