Голлівудські копи

Голлівудські копи (Hollywood Homicide / Голливудские копы). США, 2003. Режисер Рон Шелтон. У ролях: [Гаррісон Форд->harrison-ford], [Джош Хартнетт->josh-hurtnett], Лєна Улін, Брюс Грінвуд, Лоліта Давидович, Лу Даймонд Філліпс, Айзая Вошингтон, Кіт Дейвід, Двайт Йокам, Мартін Ландау, Алан Дейл.

Інтер, неділя 14 жовтня, 22.30

Для детективів Джо Гевілайна (Форд) та К. С. Калдена (Хартнетт) робота у поліції аж ніяк не є сенсом життя: Гевілайн підробляє продажем нерухомості, а Калден у вільний час працює інструктором з йоги і мріє стати актором. Навіть під час виконання службових обов’язків герої встигають зав’язати корисні знайомства у сфері шоу-бізнесу…

homicid-hollywood

Як запевняли автори картини, вона на чверть є трилером, ще на чверть – драмою, а решту екранного часу присвячено саркастичному аналізу звичаїв ділків шоу-бізнесу і лос-анджелеських поліцейських. У сюжеті також можна знайти паралелі з реальними подіями (наприклад, вбивством репера Тупака Шакура) та розслідуваннями, пов’язаними з кримінальним контролем над реп-співаками і його фатальними наслідками. Рон Шелтон раніше знімав переважно фільми спортивної тематики («Даремський бик», «Кобб») і лише нещодавно зацікавився життям служителів закону («Проклятий сезон»). Сценарій йому допоміг писати колишній офіцер поліції Роберт Сауза.

Зйомки проходили у серпні 2002 р. на вулицях Лос-Анджелеса, тому усі подробиці знімального процесу відразу ставали відомі загалу. Під час роботи над однією зі сцен Форд отримав сильний удар по руці дверцятами джипа, проте відмовився залишити майданчик. Славетний Індіана Джонс взагалі сам виконував усі трюки, і решта виконавців змушені були наслідувати його приклад. «Я казав Харрісону, що це небезпечно і ми можемо загинути, – згадує Айзая Вошингтон. – Він мені відповів: «Тоді побачимось на тому світі». Навіть сцену автомобільної погоні Форд та Хартнетт хотіли грати без дублерів, але врізалися у стіну, отримавши незначні травми.

homicid-hollywood

У квітні 2003 р. ЗМІ повідомили, що у картину буде внесено ряд змін, оскільки на тестових переглядах глядачі ніяк не могли зрозуміти, що ж вони дивляться: комедію, поліцейський фільм чи щось іще. Однак продюсери запевнили, що стрічка вийде на екрани, як і було заплановано, 13 червня.

Намагаючись оживити затертий до дір сюжет про поліцейських-напарників, американські режисери все частіше показують їх очами ЗМІ. У «15 хвилинах» служителі закону ставали зірками телебачення, у стрічці [«Шоу починається»->showtime] – героями «шоу реального часу». У «Голлівудських копах» журналісти теж не відстають від детективів, які й самі не проти засвітитися на малому або навіть на великому екрані. Шелтон не дуже добре орієнтується у жанрі, змішуючи погоні з сатирою на звичаї ділків шоу-бізнесу, комедійні сцени – з штампованим сюжетом про помсту за батька, а мелодраму – з фарсом. Форд доводить, що може працювати з будь-яким матеріалом, Хартнетт демонструє смішну пародію на Брандо, однак, незважаючи на їх присутність, більшість глядачів не змогли перетравити цю суміш, і фільм провалився у прокаті.

1 коментар для “Голлівудські копи”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *