Хітмен

Хітмен (Hitman / Хитмен). Бойовик. США, 2007. Режисер Ксав’єр Генс. У ролях: Тімоті Оліфант, Дагрей Скотт, Ольга Куриленко, Роберт Неппер, Ульріх Томсен, Майкл Орфей, Генрі Ян Кузік.

hitman

Головний герой (Оліфант) – створений за допомогою генної інженерії непереможний кілер, якого вирізняють вишуканість, абсолютна точність і гордість за свою роботу. Однак навіть цей загадковий вбивця, відомий лише як “Агент 47”, не міг передбачити появи у своєму впорядкованому житті “рівняння з випадковими коефіцієнтами”.

Чергова екранізація комп’ютерної гри. Перенос “Хітмена” з ігрової приставки на великий екран почався у той момент, коли продюсери Чарлз Гордон і Адріан Аскарі разом з Денієлом Ельтером принесли матеріал у компанію “ХХ сторіччя – Фокс”. Пізніше до проекту приєдналась компанія Люка Бессона, на якого справив враження дебют режисера Генса. “Хітмен” компанії Eidos Interactive – одна з найулюбленіших ігор Генса, однак як режисер він намагався уникнути помилок, які зазвичай виникають під час перетворення гри у кінофільм.

Це другий художній фільм Генса. Зйомки фільму проходили 12 тижнів у Болгарії, в Софії і на студії “Бояна”. У Софії зняли більшість “російських” сцен фільму: Генс запевняє, що вони намагались відтворити атмосферу радянського шпигунського фільму 50-60-х рр., зокрема відчуття холоду й темряви. Друга знімальна група працювала у Південній Африці, Стамбулі, Санкт-Петербурзі і Лондоні.

Оліфанта на головну роль обрали після того, як автори стрічки побачили його у четвертому [“Міцному горішку”->die-hard-4]. Перед тим, як розпочати роботу над роллю, актор провів шість тижнів у спортзалі з особистим тренером, йому також довелося навчитися користуватись автоматичною зброєю.

1 коментар для “Хітмен”

  1. Кіно вразило… Тим, що атмосферу ігри передати творцям абсолютно не вдалося. А в результаті вийшов середній бойовик класу “Б”, на мій погляд. Якщо хочеться екшену – краще передивитись ще раз “Адреналін” чи “Пристрель їх!”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *