Відлік вбивств

Відлік вбивств (Murder by Numbers / Отсчет убийств). США, 2002. Режисер Барбе Шрьодер. У ролях: [Сандра Баллок->sandra-bullok], Раян Гослінг, Майкл Пітт, Бен Чаплін, Кріс Пенн, Майкл Паулсон, Агнес Брукнер, Р. Д. Колл, Том Веріка, Енн Обін.

ICTV, неділя 23 грудня, 23.55

Студенти Річард Хейвуд (Гослінг) та Джастін Пендлтон (Пітт) вважають, що разом утворюють «ідеальний мозок». Щоб довести це самим собі, вони вирішують скоїти злочин, який не зможе розкрити поліція. Хлопці обирають «випадкову жертву» і холоднокровно вбивають її, однак їм не вдається обдурити детектива Кессі Мейвітер (Баллок)…

Як запевняють американські критики, авторів цього трилера надихнули жахливі події квітня 1999 р., коли студенти Колумбійського університету вбили викладача і 12 своїх однокурсників, після чого застрелились самі. У фільмі Шрьодера («Самотня біла жінка», «Поцілунок смерті»), який спочатку мав назву «Захист від дурнів», вбивств набагато менше, і його основною сюжетною лінією є інтелектуальний та психологічний двобій між юними розумниками та жінкою-слідчим. Картина не розчарує любителів закручених сюжетів, хоча студенти-лиходії у виконанні Гослінга та Пітта мало нагадують небезпечних злочинців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *