50 перших поцілунків

50 перших поцілунків (50 First Dates / 50 первых поцелуев). США, 2004. Режисер Пітер Сігал. У ролях: Адам Сендлер, Дрю Беррімор, Роб Шнайдер, Шон Астін, Ден Ейкройд, Блейк Кларк, Аллен Коверт, Емі Гілл, Лусія Струс, Міссі Пайл, Лінн Коллінз, Адам Дель Ріо.

ТРК “Україна”, вівторок 1 квітня, 13.00

Генрі Рот (Сендлер) знайомиться у кафе з трохи дивною, але вродливою дівчиною Люсі Вітмор (Беррімор). Він закохується і того ж вечора завойовує серце красуні. Однак на його шляху до щастя існує перешкода: Люсі минулого року потрапила в автокатастрофу і тепер страждає від короткотермінової втрати пам’яті, тобто не пам’ятає, що було вчора…

Гумор Сендлера («Мільйонер мимоволі», «Керування гнівом»), звичайно ж, є досить примітивним, проте останнім часом актор-продюсер намагається врівноважувати його ліричною сюжетною лінією або участю іншої зірки. Сендлер та Беррімор («Янголи Чарлі», «Дуплекс») були добрим дуетом у популярній комедії «Співак на весіллі» (1998), і друга спільна робота знаменитостей не розчарує їх прихильників. У «50 перших поцілунках» (оригінальна назва – «50 перших побачень») немає ні краплі оригінальності, але вистачає і грубуватих жартів (для тих, кому подобається гумор Сендлера), і сентиментальних сцен (для любителів романтичних комедій). Стрічка була другим фільмом року, який подолав в американському прокаті стомільйонний рубіж (зараз касові збори картини у США перевищують 113 млн. доларів), а Сендлер та Беррімор отримали приз «MTV Movie Award» за найкращий дует.

2 коментаря для “50 перших поцілунків”

  1. Дуже миле кіно. Чомусь не помітив у ньому “грубуватих жартів”. Все мило. У фільма чудова звукова доріжка і в якості бонуса він дає насолодитись гарненькою пісенькою “Wouldn’t it be nice” від Beach Boys.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *