Вілл Феррелл

Вілл Феррелл (Will Ferrell / Уилл Феррелл) народився у 1967 р. Він виріс у місті Вірвін (штат Каліфорнія). Його батько – Лі Феррелл, саксофоніст групи Righteous Brothers. Кар’єра Вілла у ЗМІ почалась ще у школі: він робив оголошення на шкільному радіо, пародіюючи голоси вчителів. Після школи Феррелл вступив до University High School, а коли закінчив його, почав працювати спортивним коментатором на кабельному каналі. «Я вивчав журналістику, але відчував, що журналіста з мене не вийде, – згадує актор. – Мені було нецікаво робити репортажі. Я хотів стати Чеві Чейзом. З іншого боку, я відчував, що мені цікаво працювати перед камерою, мені подобалось, що на мене дивляться. Мені весь час хотілось пожартувати, щоб глядачі розсміялись».

ferrel1

Незадоволення роботою привело Феррелла у нічні клуби, де виступали гумористи. У 1991 р. він вступив в імпровізаційну трупу The Groundlings, потім спробував створити власну трупу Simpatico, яка гастролювала з гумористичними скетчами у різних клубах. Його почали запрошувати у телевізійні програми; у 1995 р. Вілл підписав контракт з продюсерами шоу «Прямий ефір в суботу увечері». Під час першого сезону критики називали Феррелла «найгіршою знахідкою в історії програми», однак, пропрацювавши у «Прямому ефірі» сім років, він був номінований на «Еммі» і став найбільш високооплачуваним актором трупи: з 2001 р. продюсери платили йому 350 тисяч доларів за епізод. Пародії коміка на виступи Джорджа Буша під час передвиборчої кампанії 2000 р. стали легендарними.

ferrel1

У 2002 р. Феррелл залишив «Прямий ефір», щоб зайнятись повноцінною кінокар’єрою. На великому екрані він дебютував ще у 1997 р. у першому «Остіні Пауерсі», потім знімався у стрічках «Ніч у Роксбері» (1998), «Подруги президента» (1999), «Джей і Мовчазний Боб завдають удару у відповідь» (2001), «Зразковий самець» (2001). У 2000 р. Вілл одружився з актрисою Вівекою Полін і почав помічати, що роботу на телебаченні важко поєднувати з сімейним життям. Тому він вирішив присвятити себе кіно. [«Стара школа»->old-school] (2003), де Феррелл знявся разом з Люком Вілсоном та Вінсом Воном, непогано пройшла у прокаті, а [«Ельф»->elf] (2003) і «Телеведучий: легенда про Рона Бургунді» (2004) стали хітами з 100-мільйонними касовими зборами.

ferrel1

Актор не збирається обмежуватись комедійним жанром: він зіграв у малобюджетній драмі «Зима минає» Адама Раппа і в кіноверсії популярного бродвейського мюзиклу «Продюсери». Однак його основні досягнення, в тому числі касові, поки що пов’язані саме з комедією: «Леза слави», «Рікі Боббі – король дороги» і нова картина [«Зведені брати»->step-brothers], яка незабаром вийде на наші екрани.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *