Мамма Міа

Мамма Міа (Mamma Mia! / Мамма Миа). Мюзикл. США, 2008. Режисер Філліда Ллойд. У ролях: [Меріл Стріп->meril-streep], [Аманда Сейфрід->amanda-seyfreed], [Пірс Броснан->pierce-brosnan], [Колін Фірт->colin-firth], [Стеллан Скарсгард->stellan-scarsgard], Джулі Волтерс, Крістін Баранскі, Домінік Купер.

mamma-mia

Донна (Стріп) – незалежна мати-одиначка, яка збирається видати заміж свою дочку Софі (Сейфрід), яку виростила сама. Намагаючись зрозуміти, хто її справжній батько, Софі запрошує на весілля трьох кандидатів на цю роль – чоловіків з минулого Донни, які вже відвідували цей грецький острів двадцять років тому (Броснан, Фірт та Скарсгард).

Режисер Філліда Ллойд ставила цей мюзикл у Лондоні і на Бродвеї, але раніше не працювала у кіно. На роль Софі претендували Менді Мур, [Аманда Байнс->amanda-bines], [Рейчел Макадамс->rachel-mcadams] та [Еммі Россум->emmy-rossum]. Зйомки картини проходили у Лондоні і Греції. Ті музичні й танцювальні номери, як неможливо було знімати у спекотній Греції на відкритому повітрі, відтворили у новому павільйоні лондонської студії “Пайнвуд”, в якому зйомок раніше не було (його побудували замість того, що згорів).

Меріл Стріп розповідає, що вона була на сьомому небі від щастя, коли її запросили виконати головну роль у “Мамма Міа”, і відразу ж погодилась. Вона вперше переглядала цей мюзикл на Бродвеї разом зі своєю молодшою дочкою Луїзою, коли тій було 10 років, і п’ятьма її друзями. Після першої зустрічі з режисером Меріл хотіла бігти в магазин купувати диск з бродвейською виставою, але потім передумала: “Ми збирались робити власний фільм”. З хітів АВВА актрисі найбільше подобаються “Dancing Queen”, “Waterloo” і “The Winner Takes it All”, проте останню вона відчула по-справжньому вже після зйомок стрічки. Бенні Андерсон, колишній член групи АВВА і співавтор усіх її пісень, назвав Стріп “дивом” після того, як вона приїхала у Стокгольм і з першого дублю записала “The Winner Takes it All”. Стріп вже отримала британську премію “National Movie Award”, і цим же призом відзначили сам фільм у номінації “Найкращий мюзикл”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *