Прочитати та спалити

Прочитати та спалити (Burn After Reading / После прочтения сжечь). США, 2008. Режисери Етан та Джоел Коени. У ролях: [Джордж Клуні->george-clooney], [Бред Пітт->brad-pitt], [Френсіс Макдорманд->fransis-mcdormand], [Джон Малкович->john-malkovich], [Тільда Суїнтон->tilda-swinton], Річард Дженкінс.

burn

Звільнений аналітик ЦРУ (Малкович) спивається і пише мемуари. Записи викрадає його дружина, і в результаті вони потрапляють до рук співробітників фітнес-центру Лінди і Чеда. Колеги швидко зрозуміли, скільки коштують папери, але не знали, що подібні знахідки приносять самі неприємності…

Картина відкрила цьогорічний Венеціанський кінофестиваль. Етан Коен каже, що ідея фільму спала братам на думку, коли вони вигадували, які ролі написати для улюблених акторів, – Клуні, Дженкінса, Макдорманд, а також для Пітта, з яким ще не працювали. “Джордж старішає, і наші ролі для нього теж старішають, але не мудрішають”, – жартує Етан про Клуні. Сценарій брати писали тоді ж, коли працювали над “Старим тут не місце”. Зйомки фільму пройшли у Нью-Йорку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *