Жінки

Жінки (The Women / Женщины). Комедія / мелодрама. США, 2008. Режисер Даян Інгліш. У ролях: [Мег Раян->meg-ryan], [Аннетт Бенінг->annette-bening], [Єва Мендес->eva-mendes], Дебра Месінг, Джейд Пінкетт-Сміт, Кендіс Берген, Бетт Мідлер, Клоріс Лічмен, Керрі Фішер, Дебі Мазар.

women

Мері Кейнс (Раян) несподівано стикається з одвічною дилемою невірного чоловіка. Знайомі жінки відразу приходять їй на допомогу, і найбільше з усіх старається найкраща подруга Мері Сілві Фаулер (Бенінг) – енергійна редактор журналу. Однак саме Сілві зраджує подругу.

Картина базується на класичному фільмі Джорджа К’юкора 1939 р. та п’єсі Клер Бут Люсі 1936 р. Це перший повнометражний фільм відомої сценаристки, режисера й продюсера Даян Інгліш (“Мерфі Браун”).

У 1994 р. Інгліш побачила статтю про можливий римейк класичної комедії 1939 р. Прочитане зацікавило її і змусило замислитись: “Я згадала старий фільм, те, як цікаво було бачити стільки великих актрис на екрані разом, і те, що там не було жодного чоловіка. Але я згадала й інше – у цій картині було озвучено дуже старомодні ідеї, які не завадило б оновити”. Інгліш вирішила зберегти основну сюжетну лінію Мері Хейнс, проте значно розширила коло подруг і рідних героїні, створивши персонажів різного віку, професій і навіть орієнтацій. “В оригіналі важливо, чи помириться Мері Хейнс зі своїм чоловіком, який зрадив її, – каже режисер. – У моїй версії мені хотілось, щоб глядачів більше хвилювало, чи помириться Мері Хейнс зі своєю найкращою подругою Сілві Фаулер, яка також зрадила її”.

Аспектом першоджерела, який Інгліш змінювати не збиралась, була повна відсутність на екрані чоловіків. Їй було складно відстояти це рішення: за словами Даян, було важко зняти картину, де були тільки жінки. Зберігаючи гумор, темп та скандальність оригіналу, стрічка відображує зміни у житті жінок, які відбулись з 30-х років минулого століття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *