Війна Чарлі Вілсона

Війна Чарлі Вілсона (Charlie Wilson’s War / Война Чарли Уилсона). Драма / комедія. США, 2007. Режисер [Майк Ніколс->mike-nicols]. У ролях: [Том Хенкс->tom-hanks], [Джулія Робертс->julia-roberts], [Філіп Сеймур Хоффман->philip-seymour-hoffman], Мері Пейдж Келлер, Емілі Блант.

charlie

Чарлі Вілсон, техаський конгресмен, плейбой та політінтриган, світська левиця Джоан Херрінг і незадоволений посадою агент ЦРУ Гаст Авракотос, – саме ця трійця, як стверджують автори фільму, стала причиною поразки радянських військ в Афганістані… Продовжити читання “Війна Чарлі Вілсона”

Поганий Санта

Поганий Санта (Bad Santa / Плохой Санта). США, 2003. Режисер Террі Цвігофф. У ролях: [Біллі Боб Торнтон->billy-bob-thornton], Берні Мак, Лорен Грехем, Клоріс Лічмен, Джон Ріттер, Тоні Кокс, Бретт Келлі.

1+1, неділя 20 січня, 00.05

Злодій (Торнтон) та його спільник напередодні Різдва влаштовуються грати ролі Санта Клауса та ельфа в універмаг, який потім грабують. Так триває, доки «Санта» не зустрічає восьмирічного хлопчика, якому дуже потрібна його допомога… Продовжити читання “Поганий Санта”

Жінка-Кішка

Жінка-Кішка (Catwoman / Женщина-Кошка). США, 2004. Режисер – Пітоф. У ролях: Гелі Беррі, Бенджамін Братт, Шерон Стоун, Ламберт Вілсон, Алекс Борстейн, Майкл Мессі.

1+1, п’ятниця 18 січня, 21.15

Художниця Пейшенс Філіпс (Беррі) дізнається про жахливі таємниці подружжя, що володіє косметичною фірмою (Вілсон та Стоун). На героїню здійснюють напад, але вона не гине, а, одягнувши «котячий» костюм, мстить своїм кривдникам… Продовжити читання “Жінка-Кішка”

Спокута

Спокута (Atonement / Искупление). Мелодрама / трилер. Великобританія-Франція, 2007. Режисер Джо Райт. У ролях: [Кіра Найтлі->kira-nightly], Джеймс Макевой, Ромола Гараї, Саорайз Роан, Бренда Блетін, Ванесса Редгрейв.

atonement

Дія починається у 1935 р. у передмісті Талісів. 13-річна Бріоні – юний геній, що весь час пише п’єси та вигадує нові сюжети. Вона знає, що її сестра Сесілія (Найтлі) і син служниці Роббі (Макевой) закохані одне в одного. Коли кузина Лола стає жертвою насильника, Бріоні впевнено звинувачує Роббі, і його арештовують… Продовжити читання “Спокута”

Скарб нації: Книга таємниць – Реакція із запізненням

Голлівудська фабрика, як будь-яке велике, неповоротке виробництво, реагує на зовнішні фактори з великим запізненням. Вже давно відгриміла популярність Дена Брауна взагалі та “Коду Да Вінчі” зокрема, вже різні клони встигли до оскомини набриднути читачам, які переключились на інші теми, залишаючи в книгарнях гори нерозкуплених “Кодів Сталіна” і “Таємниць тамплієрів”, а з павільйонів американських кіностудій тільки-но почала виходити друга хвиля “брауноманських” продуктів. Минулого року нам показали сам “Код Да Вінчі”, незабаром нас чекає його пріквел “Янголи та демони”, а поки що Джеррі Брукгеймер та компанія “Дісней пікчерз” вирішили розважити глядачів другою серією пригод Бена Ґейтса, клона денового персонажа Роберта Ленгдона.

nattre

Продовжити читання “Скарб нації: Книга таємниць – Реакція із запізненням”

Стів Карелл

Стів Карелл (Steve Carell / Стив Карелл) народився 16 серпня 1963 р. у містечку Конкорд (штат Массачусетс), а виріс у сусідньому місті Астон. Його сценічна кар’єра розпочалась у шість років, коли Стів разом з іншими першокласниками ставив виставу на День Подяки. Закінчивши навчання в університеті Денісон в Огайо, він відмовився від професії юриста і вирішив стати актором. Карелл працював у трупі чиказького театру “Друге місто” і двічі ставав номінантом на премію Джозефа Джефферсона.

carel

Продовжити читання “Стів Карелл”

Чужі проти Хижака: Реквієм

Цей фільм варто дивитися заради однієї фрази “Уряд ніколи не бреше народу”. Все інше зі стрічки ви вже бачили раніше (навіть якщо не переглядали рекламний ролик до даного опусу), але цей вислів (а також контекст, в якому це було сказано, і той факт, підтвердилось це чи ні) гарантує добрий настрій на наступні півдня.

avp2

Продовжити читання “Чужі проти Хижака: Реквієм”