Австралія

Австралія (Australia / Австралия). Мелодрама / пригоди. Австралія-США, 2008. Режисер Баз Лурмен. У ролях: [Ніколь Кідман->nicole-kidman], [Х’ю Джекмен->hu-jackman], Брендон Волтерс, [Браян Браун->brian-brown].

australia

Леді Сара Ешлі (Кідман) приїздить в Австралію тільки щоб побачити, що її чоловік мертвий, ранчо у жахливому стані, і на її землі зазіхає місцевий багатій. Жінка вирішує боротися, і її перший крок – перегнати скот у Дарвін, щоб підписати вигідну угоду, яка врятує її ранчо…

“Австралія” Лурмена є найдорожчим австралійським фільмом, найпрестижнішим проектом цього постановника і до прем’єри була стрічкою з найбільш засекреченим сюжетом. Після “Мулен Руж” режисер хотів знімати картину про Александра Македонського. Він почав писати сценарій і навіть відправив прем’єр-міністру Австралії листа з проханням виділити йому у якості статистів солдатів австралійської армії, але саме тоді [Олівер Стоун->oliver-stone] заявив про початок роботи над іншим проектом, присвяченим славетному полководцю, і Баз вирішив не брати участі у перегонах між студіями. Тільки у 2005 р. стало відомо, що режисер почав роботу над епічною романтичною драмою, дія якої відбувається під час Другої світової війни. Головні ролі він запропонував Кідман та [Расселу Кроу->russell-crow], після чого ЗМІ назвали картину “австралійським варіантом “Розвіяних вітром”.

Першою сенсацією стала відмова Кроу. Подейкували, що він вимагав величезний гонорар, що йому не сподобався перший варіант сценарію і він хоче збільшити свою роль, що зірка наполягає, щоб зйомки велися поблизу його австралійського ранчо. У червні 2006 р. Расселл остаточно залишив проект, заявивши, що це рішення не його, а Лурмена. Кілька днів проект знаходився у підвішеному стані, хоча Кідман все ще була готова зніматися: “Цей фільм у мене в крові. Горджуся тим, що буду працювати з Базом, і мені не терпиться якомога швидше сісти на коня!”

Довгий час проект був одним з найбільш таємничих у Голлівуді. Навіть його назву тримали у секреті, хоча згадувались такі варіанти, як “Велика Південна Земля” та “Далекі низини”. У листопаді 2006 р. вийшов офіційний прес-реліз, де було сказано, що фільм називатиметься “Австралія”. “Коли ми кажемо “Касабланка” чи “Оклахома”, то відразу уявляємо собі, що стоїть за цими назвами”, – пояснював Лурмен. – Мені хотілося, щоб люди, кажучи слово “Австралія”, згадували наш фільм. Я не хочу сказати, що виступаю за всю націю. Але для мене Австралія – це метафора стану людини, що опинилася на краю світу. Це романтична сага за участю Ніколь Кідман та Х’ю Джекмена, а краєвиди Австралії стануть відображенням емоцій героїв. Мені хочеться показати на екрані міфічну Австралію”.

1 коментар для “Австралія”

  1. фільм не сподобався: проблема перегонки корівок сюди-туди мені не близька, а це сюжет перших двох годин. Це певне задумка автора – що це кіно це сукупність гарних картинок що змінюються, але якось в нього це ефектно(як у 300 спартанцях) не получилося. Фільм ні про що тривалістю майже 3 години (правду кажучи мене хватило лише на перші 2-і з половиною)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *