Анна-Софія Робб

Анна-Софія Робб (AnnaSophia Robb / Анна-Софія Робб) народилась 8 грудня 1993 р. у Денвері (штат Колорадо) в сім’ї Джанет і Дейва Робб. Її назвали на честь прабабусі по материнській лінії, Анни-Софії, і бабусі по батьківській лінії, Анни-Марії. Робб змалечку мріяла стати актрисою. Знявшись у вісім років у кількох рекламних роликах для телебачення, попросила маму підшукати їй агента, оскільки “чула, що усі актори з цього починають”. Анна-Софія почала брати уроки акторської майстерності, і невдовзі на неї звернули увагу агенти й менеджери з Лос-Анджелеса.

robb1.jpg

Переїхавши до цього міста, Робб відразу почала отримувати ролі в кіно й на телебаченні. Першою участю в серйозних зйомках для неї була роль у незалежній короткометражній стрічці “День батька”, яку так і не випустили в прокат, а також поява в епізоді серіалу “Дрейк та Джош” каналу “Нікельодеон”. У 2004 р. юна акторка виконала головну роль у телефільмі “Саманта: свято американської дівчинки”; вона також пробувалась на ролі Емілі у трилері “Гра у схованки” з [Робертом Де Ніро->robert-de-niro] та Розмарі у комедії “Маленький Мангеттен”, але зазнала невдачі.

robb2.jpg

Наступного року Анні-Софії пощастило: глядачі запам’ятали її у ролі любительниці жувальної гумки Вайолетт з хіта Тіма Бертона [“Чарлі і шоколадна фабрика”->charlie-and-chocolaye-factory] з [Джонні Деппом->johnny-depp]. Тоді ж Робб знялась у сімейній драмі Вейна Вонга “Через Вінн-Діксі” і стала обличчям марки одягу для дівчат Trad Clothing. У 2007 р. на екрани вийшли містичний трилер “Жнива”, де акторка стала партнеркою Гіларі Свонк, і сімейна стрічка “Міст у Терабітію”, знята за однойменною книгою Кетрін Патерсон. Саундтрек “Keep Your Mind Wide Open”, який Анна-Софія виконала спеціально для останнього фільму, у лютому 2007 р. потрапив до чарту “American Top 100 Singles”. За гру у “Терабітії” Робб отримала свою першу нагороду – премію “ Young Artists Award”. Її наступними роботами були драма “Мрій і будеш мандрувати” (2007) режисера-дебютанта Бреда Айзека, дитячий пригодницький телефільм “Брехня і шпигуни” (2007), фантастичний трилер “Телепорт” (2008) Дага Лаймена з Гейденом Крістенсеном, драма “Лунатизм” з Шарліз Терон та Деннісом Хоппером.

У [“Відьминій горі”->witch-mountain] Анна-Софія Робб зіграла дівчинку з іншої планети, яка разом з братом опиняється на Землі. Дітлахам, які володіють паранормальними здібностями, загрожує неминуча загибель, і рятувати їх доводиться таксисту-невдасі з Лас-Вегасу. Незабаром актриса з’явиться на екранах у фільмах “Дорога Елеонора”, “Кривавий Джек” та “Літо королів”.

robb3.jpg

Анна-Софія живе у Денвері, навчається вдома, лише зрідка відвідуючи школу, і готується до вступу в університет. Їй дуже подобається акторство, проте вона запевняє, що буде грати доти, доки у глядачів буде бажання бачити її на екрані.

2 коментаря для “Анна-Софія Робб”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *