Атака Кобри

Атака Кобри (G.I. Joe: The Rise of Cobra / Бросок Кобры). Фантастичний бойовик. США, 2009. Режисер [Стівен Соммерс->steven-sommers]. У ролях: [Ченнінг Татум->channing-tatum], [Сієнна Міллер->sienna-miller], [Денніс Квейд->dennis-quade], Марлон Веянс, Рейчел Ніколс, [Брендан Фрейзер->brendan-fraser].

2009_gi_joe_013.jpg

Високотехнологічний військовий підрозділ, що знаходиться в Європі, намагається протистояти злочинній організації Кобра, яка намагається захопити владу над світом.

Повна назва картини – “Солдат Джо: Кидок Кобри”. Солдата Джо вигадав у 1964 р. Стен Вестон, спеціаліст з ліцензування іграшок. Він запропонував ідею іграшкового солдатика фірмі “Хасбро”; її директор, Дон Лівайн, був прихильником воєнної драми “Історія Солдата Джо” (1945) і вирішив назвати нову іграшку на честь героя фільму. Презентація нової лінії відбулась 2 лютого 1964 р. Солдат Джо був такого ж розміру, як Барбі (приблизно 30 см), мав одяг та аксесуари, і для нього можна було купити зброю й машину. На хвилі успіху “Хасбро” почала випускати різні модифікації солдатів. За кілька десятиліть вийшло багато колекцій різних ляльок, у них з’явились імена, історія та міфологія. У 1985 р. для додаткової реклами було створено мультсеріал “Солдат Джо: справжній американський герой”, потім про пригоди бравих вояків почали робити комікси, відеоігри та малобюджетні стрічки, які виходили на відео. Зараз у іграшкових солдатиків є численні клуби прихильників, які колекціонують іграшки, обговорюють фільми та серіали.

У 2003 р., відразу ж після початку війни в Іраку, продюсер Лоренцо ді Бонавентура та керівник “Хасбро” Браян Голднер вирішили, що настав час зняти дорогий бойовик про Солдата Джо. Разом зі сценаристом Майклом Б. Гордоном вони почали вигадувати сюжет, в якому повинні були взяти участь найпопулярніші колекційні герої. Однак війна в Іраку і, відповідно, американські солдати швидко стали непопулярними в усьому світі, тому продюсер вирішив спочатку розкрутити менш небезпечний у політичному відношенні проект [“Трансформери”->transformers], а сценаристам Полу Ловетту та Дейвіду Елліоту замовив іншу, більш злободенну історію: хоробрий Джо піддається негативному впливу влади і переходить на бік поганих хлопців, що створюють армію суперсолдатів. Сценарій якимось чином потрапив в Інтернет, викликавши гнів фанатів, які хотіли бачити в якості противника не армію суперсолдатів, а терористичну організацію Кобра, з якою Джо та його друзі б’ються в коміксах та анімаційному серіалі. Серед членів цього угрупування – найманий вбивця Зартан, торговець зброєю Дестро, який ніколи не знімає металевої маски, і зловісна баронеса Анастасія Де Кобрей, дочка європейських аристократів, яка очолює відділ розвідки. Роботу над сценарієм почали спочатку, цього разу враховуючи побажання фанатів: великий успіх перших “Трансформерів” довів, що у картин, в яких відтворюють популярні іграшки, чудові перспективи.

Режисер Стівен Соммерс запросив творчим консультантом автора коміксів про Солдата Джо Ларрі Хему і найняв відразу трьох сценаристів – Джона Лі Хенкока, Браяна Коппельмана та Дейвіда Лівена. Спочатку продюсери хотіли, щоб головну роль виконав Марк Валберг, потім пропонували кандидатуру Сема Вортінгтона, проте жоден з них не зміг знайти час у своєму знімальному графіку. На роль взяли Ченнінга Татума. Баронесу зіграла Сієнна Міллер.

1 коментар для “Атака Кобри”

  1. Хоча фільм по забавці це якийсь брєд, але це кіно вийшло дуже навіть динамічне – спецефект гіршого рівня ніж у Трансформерах, але їх точно не менше ніж у них – і вони досить оригінальні і красиві. Любителі екшину не мали б нудьгувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *