Справа № 39

Справа № 39 (Case 39 / Дело № 39). Фільм жахів. США, 2009. Режисер Крістіан Альварт. У ролях: [Рене Зельвегер->rene-zellweger], Джодель Ферленд, Бредлі Купер, Едріан Лестер, Іан Макшейн.

2009_case_39_wallpaper_002.jpg

Працівниця служби опікування Емілі Дженкінс (Зельвегер) отримує дивну справу: 10-річна дівчинка Ліліт Салліван каже, що боїться батьків. Ті, в свою чергу, впевнені, що дочка – пекельне створіння, яке треба вбити, інакше вона знищить усіх навколо…

Рішення Рене здивувало багатьох у квітні 2006 р., коли стало відомо, що вона погодилась на роль у “Справі”. Спочатку цей проект розробляла компанія “Морган Крік” з розрахунком на те, що фільм буде прокатувати “Юніверсал”. Зельвегер розглядала можливість зіграти в іншій страшній картині, “Око”, однак потім вибрала для себе сценарій “Справи”, знайшовши у ньому родзинку, яка дозволить їй повніше розкрити свій акторський потенціал.

Студія доручила займатись проектом відомому продюсеру Кевіну Мішеру. Спочатку він планував розпочати зйомки дуже швидко, буквально через кілька місяців після підписання контракту із Зельвегер, однак пошуки режисера виявились проблемою: зірка хотіла працювати з постановником з неординарним баченням і особисто розмовляла з кандидатами. Режисером призначили німця Крістіана Альварта, на рахунку у якого був вражаючий трилер “Антитіла” про маніяка, який грає у кішки-мишки з поліцейським. “Я зустрівся з Рене Зельвегер, – згадує постановник. – Ми поговорили про фільм і про її роль і зрозуміли, що дивимось на цю історію однаково. Рене – дивовижна актриса, і саме через неї мені захотілось зняти цей фільм. Вона дуже ретельно готувалась до ролі. Її героїня – соціальний працівник, і Рене зустрічалась з людьми цієї професії, обговорювала з ними їх роботу, проблеми, з якими вони стикаються. Вона намагалась побудувати свою роль, спираючись на досвід реальних людей і їх реальні історії”.

Зйомки почались 6 вересня 2006 р. у Ванкувері. 31 жовтня на майданчику сталась пожежа – ніхто не постраждав, проте вогонь знищив декорації. Спочатку студійні чиновники не вірили, що Альварт зможе працювати дуже швидко; режисер каже, що високобюджетний голлівудський проект дійсно вимагає присутності на знімальному майданчику великої кількості людей, і йому не відразу вдалось налагодити звичний для нього робочий ритм, але актори швидко підстроїлись під його темп. Зйомки закінчились як було заплановано, і спочатку передбачалось, що стрічка вийде в прокат наприкінці 2007 р. Однак процес підготовки “Справи № 39” до випуску сильно затягнувся. Альварт перезняв кілька сцен, проте остаточний вердикт студії – покласти стрічку на полицю – його сильно розчарував. Лише цього року фільм випустили спочатку в міжнародний прокат, а потім в американський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *