Джеффрі Дін Морган

Джеффрі Дін Морган (Jeffrey Dean Morgan / Джеффри Дин Морган) народився в Сіетлі. В юності обожнював спорт і художнє мистецтво. Його акторський дебют відбувся у кримінальному трилері “Звільнена” (1991), однак лише 14 років потому, отримавши роль у телесеріалі “Надприродне” (2005-2009), він відчув, що рухається у правильному напрямку. За день до того, як його затвердили на роль у цьому шоу, Морган залишився без менеджера: після дев’яти років співпраці той відмовився працювати з актором, заявивши, що його кар’єрі вже ніщо не допоможе.

morgan1.jpg

Потім у мелодрамі “P.S. Кохаю тебе” (2007) Джеффрі Дін з’явився оголеним в любовній сцені з героїнею Гіларі Свонк. Незважаючи на ці відносні успіхи, Морган вже готовий був здатися: йому виповнилося 39 років, професійною акторською діяльністю він займався з 22 років, проте стабільної роботи все ще не було, і він гостро відчував, як минає час. “Настав такий момент, – згадує актор, – коли я сказав собі: “Треба знайти щось інше. З акторством у мене нічого не виходить”. Мені було вже майже 40, і я думав, що моє життя нікчемне”.

morgan2.jpg

Після багатьох років невдалих кінопроб, малопомітних епізодів і дзвінків про те, що його знову не затвердили, Морган зовсім несподівано отримав роль пацієнта, що помирає, у серіалі “Анатомія пристрасті” (2005-2009). Хворий серцем Денні Дюкетт став персонажем, який повністю змінив професійне життя актора. “Анатомія пристрасті” значила для мене буквально все, – зізнається він. – Якби не це шоу, я би зараз з вами не розмовляв. Навіть не уявляю, чим би я займався. Валив ліс? Працював у “Макдональдсі”? Не знаю…” На пробах Джеффрі попросили прочитати кілька сторінок сценарію, і так трапилось, що актор, як і його герой, був хворий, щоправда, на грип. Він все прочитав, і автор серіалу Шонда Раймс вирішила, що йому дуже точно вдалося передати стан хворої людини. Морган був приємно здивований, коли його участь в “Анатомії” збільшили з шести серій до 13.

morgan3.jpg

Після цього актор знявся у романтичній комедії “Випадковий чоловік” (2008) разом з Умою Турман. “У нас є любовні сцени, і це зовсім не погано, – сміється він. – Провести день у ліжку з Гіларі чи Умою – оце робота!” В блокбастері [“Хранителі”->watchmen] (2009) Зака Снайдера Джеффрі Дін перевтілився у колишнього супергероя Комедіанта, жорстокого ветерана в’єтнамської війни. Він стає першою жертвою таємничого вбивці, який не хоче, щоб герої знову врятували світ. “Це кіноколос, якому мені довелося віддати усі свої сили, – розповідає про цю роботу Морган. – В основі картини лежить нестандартна ідея: супермени вже майже залишились без надлюдських здібностей, і їх життя позбавлене сенсу. Мій герой, наприклад, лише сидить вдома з сигарою у роті і дивиться телевізор. Від нього та його товаришів залишилась лише бліда тінь рятівників людства. Але нехай глядачі побачать фільм самі, тому що для того, щоб викласти його зміст, мені знадобиться півтори години…”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *