Гейден Панаттьєрі

Гейден Панаттьєрі (Hayden Panettiere / Хейден Панаттьери) народилась у 1989 р. в Нью-Йорку. Її мати Леслі Р. Фогел в молодості була актрисою і знімалась у “мильних операх”, а батько працював пожежником. Гейден почала кар’єру фотомоделі з чотирьох місяців; в 11-місячному віці її почали знімати в рекламних роликах. У сім років Панаттьєрі зіграла у серіалі “Прожити одне життя”. Її брат Дженсен теж став актором. Юна Гейден знялась у фільмах “Згадуючи Титанів” (2000), “Історія з намистом” (2001), “Крутий Джо” (2001), “Модна матуся” (2004), “Скажені перегони” (2005). У 2006 р. вона отримала роль Клер Беннетт, дівчини з групи підтримки, яка раптом виявляє у себе надлюдські здібності, у серіалі “Герої”, який несподівано став суперхітом і прославив усіх, хто в ньому знімався.

panetier1.jpg

“Я мріяла про славу, але не уявляла собі її наслідків, – розповідає акторка. – Думаю, до цього неможливо себе підготувати. На щастя, я виросла у чудовій сім’ї, і мене виховували як звичайну, нормальну дівчинку. До 16 років я жила вдома, і у мене були домашні обов’язки, як у решті членів сім’ї. Батьки могли заборонити мені те, що, на їх думку, не можна було робити. І це правильно. Ще мені пощастило у тому, що на знімальному майданчику “Героїв” зібрались чудові, розумні, дружні люди і мені було з кого брати приклад”. Гейден зніматиметься у четвертому сезоні “Героїв”, бо у неї підписано контракт на шість сезонів.

panetier2.jpg

У молодіжній комедії Кріса Коламбуса “Ніч з Бет Купер” Панаттьєрі знову зіграла дівчину з групи підтримки. “Мені час вписувати в контракти пункт про те, що я відмовляюся надягати костюм дівчини з групи підтримки! – сміється актриса. – Інакше я все життя буду грати тільки одну роль. Але я хочу запевнити вас, що в ролі Бет я так одягнена усього в одній сцені”. Картину знято за однойменним романом Ларрі Дойла, який раніше писав сценарії для телешоу “Сімпсони” та “Бівіс та Баттхед”. Головний герой, сором’язливий підліток Денніс Куверман (Пол Раст), на випускному вечері з високої трибуни освідчується в коханні до найвродливішої і найпопулярнішої дівчини у школі – Бет Купер (Панаттьєрі). На його подив, Бет анітрохи не ображена; навпаки, вона обіцяє прийти до нього додому на вечірку. Денніс та його приятель Річ (Джек Карпентер) організують прийом на честь Бет та її подружок, але святкування перериває поява офіційного бойфренда шкільної королеви, крутого хлопця Кевіна (Шон Робертс), готового стерти на порох несподіваного суперника.

panetier3.jpg

Панаттьєрі розповідає, що режисер дозволив їй самій сидіти за кермом під час виконання деяких, не надто небезпечних трюків. Вона також з’являється повністю оголеною у сцені в роздягалці. “Коли ще зніматися у подібній сцені, як не в 20 років?” – сміється актриса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *