Денні Бойл

Денні Бойл (Danny Boyle / Дэнни Бойл) народився 20 жовтня 1956 р. у Манчестері. У старших класах школи вже почав думати про професію режисера, а актором бути ніколи не хотів. У Денні в голові весь час крутились ідеї різних сценаріїв і постановок. Робота давалась йому легко: спочатку “Joint Stock Theatre Company”, потім “Royal Court Theatre Upstairs”, а у 1985-1987 рр. Бойл був вже помічником режисера у Королівському придворному театрі.

boyle1.jpg

Продовжити читання “Денні Бойл”

Новий світовий безлад

Новий світовий безлад (New World Disorder / Новый мировой беспорядок). США, 1999. Режисер Р. К. Спенс. У ролях: [Рутгер Хауер->rutger-hauer], Ендрю Маккарті, Тара Фіцджеральд, Патрік Кілпатрік.

КІНО, п’ятниця 6 березня, 21.30

Ціль хакера Курта Бішопа – нова суперпрограма комп’ютерної безпеки для армії, уряду та банків. Викравши її, він заробить мільярди і отримає безмежну владу над світом, але для цього потрібно прибрати тих, хто стоїть у нього на шляху… Бойовик класу “Б”, де Хауер грає детектива-ветерана з прізвищем Маркс – хто ж іще може бути причетний до нового світового безладу.

Рожева пантера-2

Вдалі продовження фільмів взагалі – річ рідкісна, але трапляється. А от продовження комедій (мається на увазі не комерційний успіх) ? “Поліцейський з Беверлі Хіллз-2”? “Сам удома-2”? [“Гуртом дешевше-2”->cheaper-by-dozen-2]? Отож бо. Перелік можна продовжувати.

pink

Продовжити читання “Рожева пантера-2”

Хранителі

Хранителі (Watchmen / Хранители). Кінокомікс / фантастичний бойовик. США, 2009. Режисер Зак Снайдер. У ролях: Патрік Вілсон, Джекі Ерл Хейлі, Малін Акерман, Біллі Крадап, Метью Гуд, [Карла Гуджино->carla-gudgino], Метт Фрюер.

watchmen_galleryteaser.jpg

Дія відбувається в альтернативному Всесвіті, де давно діють супергерої. Завдяки їм Америка стала наймогутнішою державою у світі, а Ніксон, який скасував поправку про термін президентського правління, фактично перетворився на царя. У 1977 р. його адміністрація оголосила поза законом усіх героїв, що не працюють на уряд, після чого розпочався новий виток гонки озброєнь. Продовжити читання “Хранителі”

Байкери

Байкери (Biker Boyz / Байкеры). США, 2003. Режисер Реджи Рок Байтвуд. У ролях: [Лоренс Фішберн->lawrence-fishburn], Дерек Люк, [Орландо Джонс->orlando-jones], [Джимон Хунсу->jimon-hunsu], Лайза Боне, Брендан Фер, Лоренц Тейт, Кід Рок, Рік Гонзалез, Меган Гуд, Саллі Річардсон-Вітфілд, Данте Баско.

ICTV, понеділок 2 березня, 14.00

Мануель Гелловей на прізвисько «Король Калі» (Фішберн) – лідер банди негрів-мотоциклістів і незмінний переможець вуличних перегонів, якому наважується кинути виклик син його друга, котрий загинув, як вважає юнак, з вини Мануеля. Ситуація ускладнюється, коли Гелловей дізнається, що молодий байкер насправді є його сином…

Продовжити читання “Байкери”