Кріс Пайн

Кріс Пайн (Chris Pine / Крис Пайн) народився 26 серпня 1980 р. в Лос-Анджелесі в сім’ї акторів Роберта Пайна та Гвінн Гілфорд. Його бабуся Енн Гвінн була досить відомою кіноактрисою у 30-х та 40-х рр. Кріс був занадто добре знайомий з кухнею акторства, щоб вважати його романтичним, тому мріяв стати льотчиком, бейсболістом, шофером вантажівки і взагалі ким завгодно, тільки не актором. Проте, приймаючи рішення про вибір професії, він вирішив піти шляхом своїх батьків, хоча їм ніколи не вдавалося наблизитись до зоряного статусу.

cpine1

Продовжити читання “Кріс Пайн”

Мистецтво вiйни

Мистецтво вiйни (The Art of War / Искусство войны). США, 2000. Режисер Крiстiан Дюгей. У ролях: Веслi Снайпс, Енн Арчер, Морi Чайкiн, Мерi Матiку, Майкл Бiн, Доналд Сазерленд, Керi-Хiроюкi Тагава, Джеймс Хонг.

Новий канал, четвер 15 вересня, 21.25

Виконуючи чергове завдання, таeмний агент ООН на iм’я Шоу (Снайпс) несподiвано перетворюeться на пiдозрюваного у замаху на впливового японського пiдприeмця. Рятуючись вiд переслiдування полiцii, герой намагаeться розшукати справжнiх злочинцiв та виявити серед своiх колег зрадника, котрий пiдставив його…

Снайпс (“Пасажир 57”, “Зона висадки”) став одним з найпопулярнiших темношкiрих акторiв 90-х завдяки участi у численних бойовиках, бiльшiсть з яких були позбавленi оригiнальностi i наслiдували вiдомi кiнохiти. Ця картина зiрки “екшн” сприймаeться як “афро-американський” варiант “Неможливоi мiсii” (майже усi ii сюжетнi ходи запозиченi саме з цього блокбастера) i, незважаючи на солiдний бюджет та досить сильний акторський ансамбль, не пiднiмаeться вище середнього рiвня. Другорядний режисер Дюгей (“Крикуни”) запропонував традицiйний набiр перестрiлок, бiйок i вибухiв, знятих професiйно, але без особливоi вигадливостi. Втiм, стрiчка задовольнила прихильникiв Снайпса, що пiдтвердили непоганi касовi збори (тiльки за перший тиждень прокату у США фiльм принiс 11 млн. доларiв).

Мистецтво вiйни (The Art of War / Искусство войны). США, 2000. Режисер Крiстiан Дюгей. У ролях: [Веслi Снайпс->wesley-snipes], Енн Арчер, Морi Чайкiн, Мерi Матiку, Майкл Бiн, Доналд Сазерленд, Керi-Хiроюкi Тагава, Джеймс Хонг.

НТН, субота 30 травня, 00.30

Виконуючи чергове завдання, таємний агент ООН на iм’я Шоу (Снайпс) несподiвано перетворюється на пiдозрюваного у замаху на впливового японського пiдприємця. Рятуючись вiд переслiдування полiцiї, герой намагається розшукати справжнiх злочинцiв та виявити серед своїх колег зрадника, котрий пiдставив його…

Продовжити читання “Мистецтво вiйни”

Найсильніший удар-2

Найсильніший удар-2 (Shootfighter 2 / Сильнейший удар-2). США, 1996. Режисер Пол Зіллер. У ролях: Боло Янг, Вільям Забка, Майкл Бернардо, Чейз Рендолф, Бретт Бакстер Кларк.

НТН, четвер 28 травня, 19.25

Син поліцейського гине від рук організаторів незаконних двобоїв, і батько клянеться помститися. Для цього він збирає команду бійців, яку очолює вчитель Шинго (Янг)… Ще слабкіше за першу частину. Краще б Боло ламав хребти – у ролі позитивного героя він сприймається гірше.

Термінатор: Спасіння прийде

Термінатор: Спасіння прийде (Terminator Salvation / Терминатор: Спасение придет). Фантастичний бойовик. США-Німеччина-Великобританія, 2009. Режисер МакДжи. У ролях: [Крістіан Бейл->christian-bale], Сем Вортінгтон, Антон Єльчін, [Хелена Бонем Картер->helena-bonham-carter].

salvation1.jpg

Дія стрічки відбувається у 2018 р. Джон Коннор очолює Опір проти “Скайнета” та його армії роботів. Однак в майбутнє, з вірою у яке його ростили, вклинюється таємничий Маркус Райт – незнайомець, чиї останні спогади малюють камеру смертників. Продовжити читання “Термінатор: Спасіння прийде”

Лів Шрайбер

Лів Шрайбер (Live Schreiber / Лив Шрайбер) народився 4 жовтня 1967 р. у Сан-Франциско (штат Каліфорнія), в сім’ї художниці Хізер Мілгрем та театрального актора й режисера Телла Шрайбера. У його батька змішані австрійське, ірландське, швейцарське та шотландське коріння, а мати – єврейка, предки якої іммігрували з Польщі, України та Німеччини (дід Ліва по материнській лінії був українцем). Мати Ліва стверджує, що він отримав таке ім’я на честь її улюбленого письменника Льва Толстого, а батько каже, що Лівом звали лікаря, який врятував життя його матері.

liev1.jpg

Продовжити читання “Лів Шрайбер”

Святоша

Святоша (Holy Man / Святоша). США, 1998. Режисер Стівен Герек. У ролях: [Едді Мерфі->eddie-murphy], [Джеф Голдблам->jeff-goldblum], Келлі Престон, Роберт Лоджа, Джон Краєр.

ТРК “Україна”, понеділок 25 травня, 23.30

Продюсери, які пропонують з телеекрану товари, мало не задавили проповідника (Мерфі), і, щоб запобігти скандалу, взяли його до студії. Тут балакучий святоша скеровує свій дар переконання у комерційне русло… У прокаті картина великого успіху не мала, проте деякі прихильники таланту Мерфі вважають це кіно найкращим у його доробку. Може, це й не зовсім так, але роль вирізняється серед його традиційних нахабних балакунів, і стрічка в цілому краща за більшість його часто невдалих фільмів двох останніх десятиліть.