Сієнна Міллер

Сієнна Міллер (Sienna Miller / Сиенна Миллер) народилась 28 грудня 1981 р. у Нью-Йорку, в сім’ї американського банкіра Еда Міллера та англійської актриси Джо Міллер. Після розлучення батьків Сієнна переїхала з матір’ю до Англії. У той час, коли її мати відвідувала драматичну школу Лі Страсберга у Лондоні, дівчина вчилась у школі-пансіоні в Ескоті, розташованій в годині їзди від столиці. Однокласниці запам’ятали її як “дику дитину”, яка курила і дружила з хлопчаками з сусідніх шкіл.

sienna1.jpg

Продовжити читання “Сієнна Міллер”

Жандарм та iнопланетяни

Жандарм та iнопланетяни (Le Gendarme / Жандарм и инопланетяне). Францiя, 1978. Режисер Жан Жиро. У ролях: Луi Де Фюнес, Мiшель Галабру, Жан Лефевр.

СТБ, середа 17 серпня, 20.00

Комедiя, яка продовжуe серiю пригод недоумкуватого жандарма Людовiка Крюшо (Де Фюнес) та його колег з фешенебельного курортного мiстечка Сен-Тропе. Цього разу над мiстом з’являються космiчнi кораблi, i в Сен-Тропе висаджуються всесильнi iнопланетяни. Вони не роблять землянам зла, а лише вносять у життя мiстечка сумбур i хаос, створюють безлiч комiчних ситуацiй. Прибульцi можуть усе, наприклад, перетворюватися у справжнiх людей. Але все буде гаразд завдяки ще бiльшому хаосу, який створюe жандарм Крюшо… Стрiчка видаeться кращою за iншi картини цього пересiчного кiносерiалу, оскiльки намагаeться (не без успiху) пародiювати вiдомi штампи фантастичних фiльмiв.

Жандарм та iнопланетяни (Le Gendarme et les extra-terrestres / Жандарм и инопланетяне). Францiя, 1978. Режисер Жан Жиро. У ролях: Луї Де Фюнес, Мiшель Галабру, Жан Лефевр.

НТН, п’ятниця 12 червня, 19.25

Комедiя, яка продовжує серiю пригод недоумкуватого жандарма Людовiка Крюшо (Де Фюнес) та його колег з фешенебельного курортного мiстечка Сен-Тропе. Цього разу над мiстом з’являються космiчнi кораблi, i в Сен-Тропе висаджуються всесильнi iнопланетяни. Вони не роблять землянам зла, а лише вносять у життя мiстечка сумбур i хаос, створюють безлiч комiчних ситуацiй. Прибульцi можуть усе, наприклад, перетворюватися у справжнiх людей. Але все буде гаразд завдяки ще бiльшому хаосу, який створює жандарм Крюшо… Стрiчка видається кращою за iншi картини цього пересiчного кiносерiалу, оскiльки намагається (не без успiху) пародiювати вiдомi штампи фантастичних фiльмiв.

Ігри влади

Ігри влади (State of Play / Игры власти). Політичний трилер. США, 2009. Режисер Кевін Макдональд. У ролях: [Рассел Кроу->russel-crow], [Бен Аффлек->ben-afflek], [Рейчел Макадамс->rachel-mcadams], [Гелен Міррен->helen-mirren], [Робін Райт-Пенн->robin-wright-penn].

stategame.jpg

Кел Макеффрі (Кроу) – досвідчений вашингтонський журналіст. Стівен Коллінз (Аффлек) – амбіційний конгресмен, майбутнє своєї партії. Його асистентка помирає, поховавши з собою певну інформацію. Що буде для Макеффрі визначальним – давня дружба з Коллінзом чи тиск редактора, яка дала йому завдання розслідувати ситуацію? Продовжити читання “Ігри влади”

Необхідні речі

Необхідні речі (Needful Things / Необходимые вещи). США, 1993. Режисер Фрейзер Кларк Хестон. У ролях: [Ед Харріс->ed-harris], Макс фон Сюдов, Бонні Беделіа, Дж. Т. Волш, Аманда Пламмер.

К1, вівторок 9 червня, 16.00

У маленькому провінційному містечку відкривається незвична крамниця під назвою “Необхідні речі”. У ній можна купити все, що завгодно, проте за другу половину ціни хазяїн просить покупця зробити якесь маленьке зло своєму ближньому. Містечко швидко перетворюється на пекло, бо власник – справжній диявол… Одна з численних слабеньких екранізацій Кінга, щоправда, з добрими акторами, не виходить за межі звичайного другорядного містичного трилера.

Спокуса

Спокуса (Original Sin / Соблазн). США-Франція, 2001. Режисер Майкл Крістофер. У ролях: Антоніо Бандерас, Анжеліна Джолі, Томас Джейн, Джек Томпсон, Джоан Прінгл.

НТН, субота 20 травня, 22.00

Дія стрічки відбувається у 1880 р. Багатий кубинець Луїс Варгас (Бандерас) дає в газеті шлюбне оголошення і невдовзі завдяки ньому знайомиться з американкою Джулією Расселл (Джолі). Однак після весілля красуня зникає, викравши гроші Луїса. Здивований герой разом з приватним детективом вирушає на пошуки дружини…

Спокуса (Original Sin / Соблазн). США-Франція, 2001. Режисер Майкл Крістофер. У ролях: [Антоніо Бандерас->anthonio-banderas], [Анжеліна Джолі->angelina-jolie], [Томас Джейн->thomas-jane], Джек Томпсон, Джоан Прінгл.

НТН, понеділок 8 червня, 19.25

Дія стрічки відбувається у 1880 р. Багатий кубинець Луїс Варгас (Бандерас) дає в газеті шлюбне оголошення і невдовзі завдяки ньому знайомиться з американкою Джулією Расселл (Джолі). Однак після весілля красуня зникає, викравши гроші Луїса. Здивований герой разом з приватним детективом вирушає на пошуки дружини…

Літературною основою фільму став детективний роман Вільяма Айріша «Вальс у темряві», який у 1969 р. екранізував Франсуа Трюффо під назвою «Сирена з «Міссісіпі» (з Жан-Полем Бельмондо та Катрін Деньов). Чудово розуміючи, що не зможе перевершити геніального француза, Крістофер зробив ставку на еротичні сцени за участю сучасних секс-символів. Бандерас згадував: «Коли я прочитав кінцевий варіант сценарію, то злякався: половина картини складалася з мого оголеного тіла. Анжеліна Джолі також була шокована». Проте насправді цей перебільшений акторський переляк та чутки про роман, який виник на знімальному майданчику між головними виконавцями, виявились звичайнісіньким рекламним трюком. Відвертих еротичних епізодів у стрічці не так вже й багато, а режисерське трактування сюжету не вирізняється оригінальністю. Фільм з 30-мільйонним бюджетом не викликав інтересу у глядачів і не мав успіху в прокаті.