Заміж у високосний рік

Заміж у високосний рік (Leap Year / Замуж в високосный год). Романтична комедія. США, 2009. Режисер Ананде Такере. У ролях: [Емі Адамс->amy-adams], Метью Гуд, Адам Скотт, Джон Літгоу.

2010_leap_year1.jpg

Згідно з ірландською легендою, раз на чотири роки, у високосний рік, 29 лютого, дівчина, яка опинилась в Ірландії з коханим, котрий ніяк не наважиться освідчитись їй, може сама запропонувати йому руку й серце. Саме це вирішує зробити декоратор квартир Анна Бреді (Адамс), яка їде за коханим з Бостона в Дублін…

Сценаристи Дебора Каплан та Геррі Ельфонт прочитали про ірландську традицію на одному з веб-сайтів новин і відразу вирішили, що з цього можна зробити сюжет для стрічки. Вони вигадали свою історію за два тижні, а ще через два тижні запропонували проект студії “Спайглас”. Режисером картини став таїландець за походженням Ананде Такере (“Хіларі і Джекі”). Постановник так каже про сценарій “Високосного року”: “Він нагадав мені ті класичні романтичні комедії, де абсолютно різні люди, які спочатку були готові вбити одне одного, під час подорожі закохуються. В таких комедіях завжди дуже багато добрих, позитивних емоцій і яскравої дії, яка так подобається глядачам”. Такере зацікавив не лише сценарій, а й можливість попрацювати з дворазовою номінанткою на “Оскар” Адамс.

Як тільки стрічку вирішили знімати в Ірландії, студія звернулась до ірландського продюсера Моргана О’Саллівана, з яким працювала раніше над картинами “Граф Монте-Крісто” та “Влада вогню”. Дизайнер Марк Гераті каже, що найскладнішим було знайти приміщення, в якому б знайшлося достатньо місця для 12 знімальних майданчиків. Врешті-решт вдалося знайти під Дубліном складське приміщення неймовірних розмірів. Навіть квартиру Анни й Джеремі, яка за сюжетом знаходиться у Бостоні, знімали в Дубліні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *