Чорний лицар

Чорний лицар (Black Knight / Черный рыцарь). США, 2001. Режисер Гіл Джангер. У ролях: [Мартін Лоренс->martin-lawrence], [Том Вілкінсон->tom-wilkinson], Марша Томасон, Вінсент Реган, Кевін Конвей, Хелен Кері, Деріл Мітчелл, Ерік Дженсен, Майкл Коунтрімен.

Новий канал, субота 13 лютого, 17.50

Джамал (Лоренс) працює прибиральником у парку розваг на тему середньовіччя. Взявши до рук чарівний амулет, нахабний і гострий на язик афро-американець опиняється в Англії XIV сторіччя, де йому доведеться, подолавши свій цинізм, допомагати шляхетному лицарю, рятувати нубійську красуню і боротися проти жорстокого короля…

Куди б не потрапив сучасний голлівудський герой – у минуле, майбутнє («Машина часу») або на іншу планету («Планета мавп»), – він неодмінно влаштовує невелику революцію, змінюючи усе навкруги згідно з власними смаками (дзеркальне відображення водночас політики США та методів роботи сценаристів «фабрики мрій»). У даному випадку цю почесну місію виконує відомий жартівник і кривляка, темношкірий комік Лоренс (спочатку роль призначалась Крісу Такеру, який віддав перевагу [«Годині пік-2»->rush-hour-2]). Втім, найкращим жартом у фільмі є ім’я середньовічного напарника головного героя – Нолт: саме Нік Нолт та [Едді Мерфі->eddie-murphy], учнем якого вважається Лоренс, були першим хітовим «чорно-білим» дуетом в американському кіно («48 годин»). Крім старань Лоренса, який з усіх сил намагається врятувати відверто провальну стрічку, можна відзначити хіба що роботу британського дизайнера Леслі Діллі, який раніше працював над інтер’єрами для «Зоряних війн» та «Шукачів втраченого ковчега». Декорації палацу для «Чорного лицаря» три місяці будувала команда зі 100 чоловік, причому кожен камінь був спеціально пофарбований. За три тижні прокату картина зібрала у США 27 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *