Браяна Евіган

Браяна Евіган (Briana Evigan / Брайана Эвиган) народилась 23 жовтня 1986 р. у Лос-Анджелесі. Вона була третьою дитиною у сім’ї Памели та Грега Евіган. Її брат Джейсон – співак у групі After Midnight Project, а сестра Ванеса Лі – актриса. Батьки Браяни працюють в індустрії розваг: батько – співак, композитор, актор і музикант, мати – актриса. З самого початку вони ретельно стежили за кожним кроком своєї улюбленої молодшої дочки. У шкільні роки Браяна навчалась танцям під керівництвом досвідченого спеціаліста, хореографа й телевізійної знаменитості Шейн Спаркс і навіть була на підтанцовці на концертах різних зірок.

evigan1.jpg

Після закінчення середньої школи Кемпбелл Холл у 2004 р. Евіган вирішила вступити у Вейлі-коледж у Лос-Анджелесі. Там вона стала однією із засновників альтернативної поп-рок групи Moorish Idol, де була вокалісткою і грала на клавішах.

Свою першу роль у кіно Браяна виконала ще у 1996 р., коли їй було лише десять років. Це був фільм жахів режисера Скотта П. Леві “Будинок проклятих”, де роль екранного татуся виконав реальний батько дівчинки. Стрічка розповідала про магічний будинок та сім’ю, що успадкувала від предків здібність до магії. Наступна поява Евіган на екрані відбулась у музичному відеокліпі рок-групи Linkin Park, після якого її запросили взяти участь в реаліті-шоу на каналі MTV “Next”.

evigan2.jpg

Завдяки своїм зовнішнім даним Браяна прикрасила фільми “Дещо солоденьке” та “Стильні штучки”. Її найкращою роллю вважають Енді Вест у продовженні популярного кіномюзиклу “Крок уперед” – “Крок уперед-2: вулиці”. Евіган зіграла головну героїню, вуличну танцівницю, у якої був природжений талант і яка дуже хотіла вчитися у школі мистецтв для вищого суспільства. Фільм було знято наприкінці 2007 р. у Балтиморі, а на екрани він вийшов 14 лютого 2008 р. Стрічка отримала чимало негативних відгуків, проте заробила у світовому прокаті понад 148 млн. доларів. Браяна та Роберт Гоффман здобули нагороду за найкращий поцілунок на церемонії вручення призів “MTV Movie Award”. Вони також разом знялись у кліпі Енріке Іглесіаса “Push”.

evigan3.jpg

У 2009 р. вийшли чотири стрічки за участю Евіган – мелодрама “Я кохаю тебе”, фантастичний трилер “С. Дарко” (продовження культового [“Донні Дарко”->donnie-darko] з [Джейком Гілленхаалом->jake-gyllenhaal], яке випустили лише на DVD), фільм жахів “Крик у гуртожитку” (римейк малобюджетної картини 1983 р. “На грецькій вулиці”) і трилер “Гори яскраво” про дівчину, яка дивом врятувалася від урагану. Цього року відбулася прем’єра ще одного фільму жахів за участю акторки – “День матері”, однойменного римейку стрічки 1980 р., де також знялись Джеймі Кінг та Алекса Вега. Зйомки картини проходили з серпня до жовтня 2009 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *