Джей Барушель

Джонатан Адам Сондерс Барушель, він же Джей Барушель (Jay Baruchel / Джей Барушель), народився 9 квітня 1982 р. у місті Оттава (провінція Онтаріо, Канада). Його батько, Серж Барушель, працював дилером антикваріату, а мати, Робін, писала статті в Інтернет-видання. Ще у школі майбутній актор намагався бути лідером і доводив впертість та твердість свого характеру. Закінчивши школу художніх мистецтв у Монреалі, в провінції Квебек, Барушель вирішив втілити свою мрію – стати актором і телеведучим.

barush1.jpg

Однією з перших ролей Джея був Томас Томпсон у канадському телесеріалі “Моє рідне місто” (1996). Він також з’явився в одному епізоді популярного молодіжного серіалу “Чи боїшся ти темряву?”. Намагаючись довести, що може самостійно вести передачі, юнак у 1997 р. став ведучим науково-освітньої програми “Популярна механіка для дітей”, де в доступних словах розповідалось про наукові досягнення. Покинувши передачу у 1998-му, Барушель переключився на кінематограф. Він знявся у комедії “Хто отримає будинок?”, з’явився ще у кількох епізодах “Чи боїшся ти темряву?” і зіграв Кемерона Кроуса, панк-рокера 1970-х рр., у картині “Майже знамениті” (2000). У 2002 р. Джей став партнером Джеймса Ван Дер Біка, Джессіки Біл, Роджера Еверіса, Шаннін Соссамон та Кейт Босворт у молодіжній мелодрамі “Правила сексу”. Стрічка розповідала про багатих учнів коледжу, для яких головний девіз: “Жодних законів і правил”.

barush2.jpg

У 2004 р. Барушелю пощастило знятися у драмі [Клінта Іствуда->klint-eastwood] [“Крихітка на мільйон доларів”->million-dollar-babe], яка отримала чотири “Оскари”. Через три роки актор вдало вписався в ансамбль виконавців комедії Джадда Апатоу “Трішки вагітна” і зіграв головну роль у фільмі “Мене звуть Рід Фіш”, а у 2008-му знявся у хітовій комедії [“Солдати невдачі”->tropic-thunder]. Джей продовжив співпрацю з головною зіркою цієї картини Беном Стіллером у фільмі [“Ніч у музеї-2”->night-at-the-museum-2], який теж мав великий успіх у прокаті.

Нещодавно на наших екранах демонстрували комедію “Занадто крута для тебе” за участю актора та анімаційну пригодницьку стрічку “Як приборкати дракона”, де він озвучив головного героя. У липні в український прокат вийде фільм “фентезі” “Учень чаклуна”, в якому Барушель став партнером [Ніколаса Кейджа->nicolas-cage] та [Моніки Беллуччі->monica-bellucci].

barush3.jpg

У Барушеля є теорія, яка пояснює, чому останнім часом зірками стали чимало канадських гумористів. З одного боку, канадці ростуть під впливом великої кількості британських телепрограм з їх специфічним гумором. З іншого, у них багато телебачення зі Штатів. Отже, канадці знаходяться в унікальній позиції: однією ногою у Європі, іншою – в Америці, і у них формується оригінальне почуття гумору. Джей не належить до числа акторів, які не люблять переглядати свої фільми: “Я люблю дивитися на себе на екрані! Якби я погано працював, то, звичайно, я би не став дивитися це. Але в більшості випадків я просто у захваті. Можливо, у мене низькі стандарти, проте я бачу себе смішним, розумним, цікавим, кумедним хлопцем, який дарує мені велике задоволення!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *