Команда А

Команда А (The A-Team / Команда А). Бойовик. США, 2010. Режисер Джо Карнахан. У ролях: [Лаям Нісон->liam-neeson], [Бредлі Купер->bradley-cooper], [Джессіка Біл->jessica-biel], Шарлто Коплі, Квінтон Джексон.

a-team-2010-movie-poster.jpg

Загін американських військових звинувачують у злочині, якого вони не чинили, і віддають під трибунал. Під керівництвом полковника Джона Сміта бійці, що потрапили під підозру, здійснюють втечу. Відтепер їх мета – допомагати людям, що потрапили в біду.

“Команда А” – популярний комедійно-пригодницький серіал, прем’єра якого відбулася 23 січня 1983 р. на каналі NBC. За чотири роки було знято 98 епізодів. Серіал тричі номінували на премію “Еммі” за музику (у 1983, 1984 та 1987 рр.), а у 1984 р. він отримав нагороду “Народний вибір” як найкраща нова програма на телебаченні.

Кіноверсія телевізійного сюжету знаходилася у виробництві з 1990-х, змінивши кілька сценаристів та сюжетів. Спочатку режисером адаптації призначили Джона Сінглтона, а на роль сержанта Баракуса вибрали репера Айс Кьюба. Планувалося, що в якості передісторії використають тему війни у Персидській затоці. Потім режисерське крісло зайняв Джо Карнахан, який разом з Браяном Блумом допрацьовував сценарій Скіпа Вудса, замінивши Персидську затоку Іраком.

Довгий час тривав пошук головних виконавців. У червні 2009 р. з’явились чутки, що Лаям Нісон веде зі студією “XX сторіччя – Фокс” переговори про роль Джона Сміта. Тоді ж нова зірка Бредлі Купер в інтерв’ю заявив, що гратиме лейтенанта Темплтона Пека, хоча раніше заперечував свою можливу участь у фільмі і запевняв, що навіть не бачив сценарію. У серпні 2009-го на роль сержанта Баракуса вибрали екс-чемпіона UFC у напівважкій вазі Квінтона “Ремпейджа” Джексона. У вересні компанія повідомила про останніх двох учасників “Команди А”. Ними стали Шарлто Коплі у ролі капітана Мердока та Джессіка Біл у ролі лейтенанта Каріси Соси (єдиний жіночий персонаж картини). Зйомки стрічки почалися наприкінці 2009 р. і проходили переважно на території Канади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *