Емі Полер

Емі Полер (Amy Poehler / Эми Полер) народилась 16 вересня 1971 р. у місті Ньютон (штат Масачусетс), а виросла у Берлінгтоні, у тому ж штаті. Її батьки – вчителі Ейлін та Вільям Полер. Емі почала виступати як актриса ще під час навчання у Бостонському коледжі. Перше шоу, в якому блиснув юний талант, називалося “Авоська моєї мами”. У ньому розповідалося про тяжке студентське життя і про проблеми, які виникають у процесі навчання.

pohler1.jpg

Закінчивши коледж, Полер перебралася до Чикаго, де вивчала мистецтво імпровізаційної комедії разом з подругою та майбутньою колегою Тіною Фей. У 1996 р. Емі почала працювати у групі “Upright Citizen’s Brigade”. Зараз це самостійний театр, в якому виконуються скетчі. Актори у ньому часто звертаються до глядацького залу, розмовляють з публікою, питають її поради, ставлять питання, щоб сильніше залучити глядача у виставу.

Пізніше Полер переїхала до Нью-Йорка. Робота у театрі не заважала їй зніматися у кіно й на телебаченні. Актриса зізнається, що їй найбільше подобається грати у комедіях, бо саме цей жанр дозволяє їй повністю розкритися, поділитися з людьми своєю життєвою силою та оптимізмом. Одну зі своїх найвідоміших ролей, сурогатну матір у комедії “Дитина-мама” з Тіною Фей, Емі зіграла, будучи вагітною. Вона також знялась у фільмах [“Людина року”->man-of-year], “Погані дівчата”, [“Чорна заздрість”->envy], “Леза слави”, “Жигало Дьюс Бігало”, “Гамлет”, “Шкільна історія-2”, озвучила ролі у третій частині “Шрека” і у мультфільмі [“Хортон”->horton].

pohler2.jpg

На телебаченні комедіантка часто з’являлася у популярному шоу “Прямий ефір в суботу увечері”, де пародіювала Мадонну, Джулію Робертс, Шерон Осборн тощо. Окремо слід згадати її виступ у ролі Хіларі Клінтон, яку Полер зіграла як нервового політика, одержимого ідеєю стати президентом Сполучених Штатів. У 2004-2005 рр. Емі та Тіна Фей вели у цій програмі рубрику “Новини вікенда”, замінивши Джиммі Феллона. За свої виступи у “Прямому ефірі” акторка двічі ставала номінанткою на премію “Еммі”. Зараз Емі є провідною зіркою шоу каналу NBC “Парки і відпочинок”.

Полер каже, що квитки на вистави за її участю коштують близько семи доларів. Такі гроші може дозволити собі кожен студент, то у глядацькому залі їх дуже багато. За тиждень трупа встигає підготувати нове шоу. “Хорошу річ можна зробити швидко, головне – знати, за якими законами її слід репетирувати і як потрібно старатися”, – розповідає про свою роботу акторка. Вона зізнається, що для неї важливий настрій: якщо він добрий, жарти, навіть незаплановані, ллються з Емі рікою. Гра на сцені приносить їй більше задоволення, ніж робота на знімальному майданчику.

pohler3.jpg

Наприкінці 2008 р. Емі Полер народила дитину, батько якої – комедійний актор Вілл Арнет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *