Сінтія Ніксон

Сінтія Ніксон (Cynthia Nixon / Синтия Никсон) народилась 9 квітня 1966 р. в сім’ї театральної актриси Енн Ніксон. Саме з нею майбутня зірка жила після розлучення батьків. “Мама ніколи не піднімала галас через свої проблеми, – розповідає Ніксон. – Навіть коли у неї виявили рак грудей, вона не стала робити з цього трагедію. Мені було приблизно тринадцять років, я знімалася у своєму першому фільмі, і все, що я пам’ятаю про цю ситуацію, – її спокійні розмови упівголоса з приятелем. Вона поговорила зі мною про свою хворобу, але так, між справами, і це зовсім не виглядало як питання життя й смерті”. Енн Ніксон вдалося двічі перемогти хворобу.

nixon1.jpg

Сінтія у повній мірі успадкувала талант матері, бо виступати на сцені почала у 12 років, а у 15 зіграла в кількох успішних бродвейських виставах, отримавши свою першу театральну премію. Після школи вона без проблем вступила на театральний факультет і швидко завоювала репутацію однієї з найталановитіших актрис на курсах університету. Дейвід Мозес був її однокласником, який захоплювався фотографією і хотів стати викладачем англійської мови. Його не можна було назвати красенем, проте Ніксон була готова пробачити спорідненій душі і слабкий зір, і маленький зріст. З 1988 р. вони були нерозлучні, хоча завести дитину наважилися лише через вісім років. Їх знайомі даремно чекали запрошення на весілля. “Я занадто кохаю Дейвіда, щоб вийти за нього заміж”, – заявляє Сінтія.

nixon2.jpg

Професійне життя Ніксон зробило різкий поворот, коли вона дізналась від близької подруги Сари Джессіки Паркер про те, що продюсер серіалу про любовні стосунки чотирьох нью-йоркських дівчат шукає актрис на головні ролі. Попри свою репутацію серйозної театральної актриси, Сінтія несподівано для самої себе вирішила спробувати сили у легковажному телешоу, і з першої ж проби її затвердили на роль Міранди Хоббс, але з певними умовами. По-перше, вона змушена була змінити свій колір волосся і з натуральної блондинки перетворитися на рудоволосу. По-друге, Ніксон довелося стати модною, сексапільною і невимушено вести дуже відверті розмови перед камерою. У слави, яку приніс усім виконавицям серіал, був і зворотний бік: наприклад, одного разу фанатка вибила двері в туалеті, щоб попросити у своєї улюблениці автограф.

nixon3.jpg

У 2002 р. зйомки “Сексу і міста” були призупинені через вагітність Паркер, але й Сінтія тоді теж була у положенні. Спостерігаючи за галасом, піднятим навколо колеги, вона за сімейною традицією вирішила не робити з родів проблему. Народивши сина Чарлза, актриса знайшла спосіб швидко повернутися у форму – займалась на тренажерах по двадцять хвилин двічі на тиждень. “У будь-якій ситуації головне – не панікувати, – запевняє Ніксон. – У людини завжди є вибір, просто вона не завжди про це знає”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *