Джессі Айзенберг

Джессі Айзенберг (Jesse Eisenberg / Джесси Айзенберг) народився 5 жовтня 1983 р. у Квінсі (Нью-Йорк). Його мати Емі протягом 20 років була професійною клоунесою, а батько, Баррі Айзенберг, керував клінікою, пізніше став професором коледжу. У Джессі є дві сестри – Хеллі Кейт та Керрі. Перша з них в дитинстві багато знімалась в рекламі, але у старших класах вирішила стати юристом. У 1996 р. майбутній актор був членом популярної музичної групи The Broadway Kids і виступав у бродвейських мюзиклах.

eisenberg1.jpg

“Спочатку я ходив у дитячий музичний театр, щоб пропускати заняття у школі, – згадує Айзенберг. – Там мені було чим зайнятися, а в школі я не був зіркою класу. В старших класах я почав отримувати дорослі ролі. У 14 років, після переїзду до Нью-Джерсі, я сідав в автобус і їхав у Нью-Йорк, щоб зіграти у постановці”. У 1999 р., ще навчаючись у школі, він отримав роль у телевізійному серіалі, який, втім, швидко закрили. Паралельно Айзенберг грав на сцені у п’єсі “Зібрання”. Закінчивши школу, він вступив до університету Нью-Йорка, проте так і не розпочав навчання через зайнятість на зйомках.

eisenberg2.jpg

У 2001 р. Джессі знявся у телефільмі “Блискавка: вогонь з небес”, потім взяв участь у незалежному проекті “Улюбленець жінок”, який отримав приз на кінофестивалі у Сан-Дієго. На цьому фестивалі Айзенберга назвали найбільш багатообіцяючим молодим актором. У 2002 р. на екрани вийшла ще одна успішна картина з ним – “Імператорський клуб”. Після цього актор зіграв у двох стрічках “страшного” жанру – у [“Таємничому лісі”->village] (2004) [М. Найта Шаямалана->m-night-shiamalan] та “Перевертнях” (2005) Веса Крейвена. Увагу та позитивні відгуки критиків Джессі здобув, виконавши роль одного з братів у драмі “Кальмар і кит” (2005), за яку його номінували на премію “Хлотрудіс” як найкращого актора другого плану. Наступні два роки він працював переважно у театрі, а у 2007 р. знявся разом з [Річардом Гіром->richard-gere] у комедійному трилері “Полювання Ханта”.

У 2008 р. Джессі перевтілився у молодого єврея-хасида, який отримав дуже традиційне виховання, але врешті-решт став дилером екстазі, у комедії “Святі ролери”. Того ж року його визнали найкращим молодим талантом Нью-Йорка. У 2009 р. Айзенберг виконав головну роль у молодіжній комедії “Країна пригод”, де його партнеркою була [Крістен Стюарт->kristen-stewart]. Прем’єра картини відбулась на фестивалі “Санденс”. Несподіваним хітом став комедійний фільм жахів “Ласкаво просимо у Зомбіленд”, де актор знявся разом з [Вуді Харрелсоном->woody-harrelson]. У “Соціальній мережі” [Дейвіда Фінчера->david-fincher] Джессі зіграв одного із засновників популярного сайту Facebook.

eisenberg3.jpg

Разом зі своїм кузеном Айзенберг створив сайт, присвячений словесним головоломкам. Кузен пише для сайту коди, а Джессі відповідає за творчу частину проекту. В майбутньому він планує не лише зніматися, а й писати п’єси для театру і сценарії для кіно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *