Важка мішень

Важка мішень (Hard Target / Трудная мишень). США, 1993. Режисер [Джон Ву->john-woo]. У ролях: [Жан-Клод Ван Дамм->jean-claude-van-damme], Ленс Хенріксен, Янсі Батлер, Арнольд Вослу.

Україна, неділя 11 квітня, 23.30

Юна красуня Наташа (Батлер) шукає свого батька, ветерана в’єтнамської війни, який зник без вісті, а допомагає їй мужній герой з довгим волоссям Ченс (Ван Дамм). Їхніми противниками виявляється група патологічних лиходіїв, які заради розваги влаштовують полювання на бездомних… Звичайно, це далеко не найкраща постановка Джона Ву: за багатьма параметрами вона поступається і деяким його гонконгівським, і наступним голлівудським роботам. Опинившись на “фабриці мрій”, східний режисер вперше зіткнувся з такими забобонами, як необхідність думати про те, що герой має колись перезаряджати пістолет. Однак у картині все ж таки вистачає видовищних сцен бійок, перестрілок і перегонів, які роблять її цілком гідною перегляду і однією з найкращих у доробку актора-кікбоксера (хоча як актора його в даному випадку повністю затьмарив лиходій Хенріксен).

Сем Роквелл

Сем Роквелл (Sam Rockwell / Сэм Рокуэлл) народився 5 листопада 1968 р. у місті Дейлі Сіті (штат Каліфорнія). У два роки він разом з батьками переїхав до Нью-Йорка. Коли Сему виповнилося п’ять років, батьки, які обоє були акторами, розлучилися. Хлопчик поїхав у Сан-Франциско разом з батьком, Пітом Роквеллом, а літні канікули проводив у матері, Пенні Хесс, в Нью-Йорку.

rokwell1.jpg

Продовжити читання “Сем Роквелл”

Зубастики-4

Зубастики-4 (Critters 4 / Зубастики-4). США, 1992. Режисер Руперт Харві. У ролях: Дон Кіт Оппер, Пол Вітхорн, Анджела Бассет, Андерс Хоув, Бред Дуріф.

ICTV, четвер 8 квітня, 2.00

Цього разу невтомні зубастики потрапляють у майбутнє, у 2045 р., де тероризують екіпаж космічного корабля. Попри цей факт, у сюжеті присутні кілька знайомих персонажів (зокрема “космічний мисливець” Чарлі), які зв’язують цю стрічку з попередніми частинами. Як і третю серію, цю знімали відразу для випуску на відео. Кому її можна рекомендувати? Тим, для кого перша частина була чудовим оригінальним фільмом, і тим, хто хоче дізнатись, що можна зробити з сюжетом на кшталт “Чужого” без краплі таланту й фантазії.

Володар бурі

Володар бурі (The Hurt Locker / Повелитель бури). США, 2009. Режисер [Кетрін Бігелоу->ketrin-bigelou]. У ролях: Джеремі Реннер, Ентоні Макі, Браян Джераті, Гай Пірс, Ральф Фіннес.

ICTV, вівторок 6 квітня, 14.50

До загону саперів, який працює в Багдаді, прибуває новий офіцер – Вільям Джеймс (Реннер), шибайголова, який звик знешкоджувати бомби власноруч, без допомоги техніки. Внаслідок його дій напруга в загоні починає зростати…

hurt_locker.jpg

Продовжити читання “Володар бурі”