Алекс Петтіфер

Алекс Петтіфер (Alex Pettyfer / Алекс Петтифер) народився 10 квітня 1990 р. у містечку Стівнейдж неподалік від Лондона. Його батько – актор, танцюрист, режисер і хореограф Річард Петтіфер, мати – колишня фотомодель, а нині телеведуча Лі Айрленд. Алекс вчився у приватній школі-інтернаті Shiplake College у лондонському передмісті і брав активну участь у роботі шкільного театру, зокрема грав у виставі “Віллі Вонка”. У 2005 р. він знявся у телефільмі “Шкільні дні Тома Брауна”, який побачив письменник Ентоні Горовіц, автор роману “Громобій” про пригоди підлітка Алекса Райдера. Він не дуже чітко уявляв собі зовнішність свого юного героя, поки не побачив Петтіфера. Горовіц навіть підізвав до телевізора синів, і разом вони вирішили, що саме таким має бути Райдер.

pettyfer1.jpg

Незважаючи на протекцію з боку автора, Алексу довелося пройти конкурс на роль у “Громобої” разом з усіма іншими претендентами – 500 хлопчаками віком від 13 до 15 років. Врешті-решт режисер Джеффрі Сакс погодився з вибором письменника. “На тлі решти хлопчиків Алекс вирізнявся, по-перше, чудовою акторською грою, а по-друге, справжнім зірковим шармом”, – вважає він. У США фільм майже не йшов, тому у Голлівуду не було шансу оцінити акторські здібності Петтіфера, однак кар’єру було почато. Навчаючись у школі, Алекс знявся у стрічках “Оторва” (2008) та “Змучений” (2009). Йому пропонували головну роль у фантастичному епосі [“Ерагон”->eragon], але юний актор відмовився, бо у цій картині потрібно було виконувати трюки на висоті, а Петтіфер її боїться. Він також взяв участь у рекламних кампаніях великих фірм – Gap, Burberry тощо. У 2009 р. Алекс отримав головну роль у романтичному фільмі “фентезі” “Жахливо красивий”.

pettyfer2.jpg

Коли Петтіфера викликали у Лос-Анджелес на додаткові зйомки останньої стрічки, він вирішив затриматися і влаштувати для себе маленькі канікули. Проте його агент порадив сумістити приємне з корисним і запропонував сходити на проби до картини продюсера [Стівена Спілберга->steven-spielberg] “Я – Четвертий”. Перше прослуховування було зовсім невдалим: Алекс раптом відчув, що не зможе зіграти у цьому фільмі, встав і пішов. Через півтора тижні агент організував для нього ще одну пробу. Актор знову відмовився, і, тим не менш, роль врешті-решт дісталась саме йому.

pettyfer3.jpg

Свого героя Петтіфер називає сумішшю Джеймса Діна та Джекі Чана, а режисер Д. Дж. Карузо порівнює виконавця зі Стівом Макквіном: “В Алексі є рідкісна якість: з одного боку, він дуже круто виглядає, а з іншого, у ньому відчувається внутрішня вразливість. Крім того, у нього відмінна фізична підготовка і величезна харизма. Це якраз те, що потрібно для ролі. Я уявляв собі Джона саме таким – сильним, але не впевненим у собі. У ньому повинні відчуватися смуток і меланхолія, тому що життя втікача накладає свій відбиток на характер”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *