Древо життя

Древо життя (The Tree of Life / Древо жизни). Драма. США, 2011. Режисер Теренс Малік. У ролях: [Бред Пітт->brad-pitt], [Шон Пенн->sean-penn], Джессіка Честейн.

tree-of-life-poster.jpg

Джек О’Браян (Пенн) згадує своє дитинство, яке провів на фермі батька у Техасі в 50-х роках. Батьки хлопця були дуже різними людьми, і кожен з них намагався донести до сина своє бачення місця у цьому житті. Паралельно з цими подіями глядачу демонструють картини народження та еволюції життя на Землі.

З 9 червня стрічку “Древо життя” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”.

Планувалося, що стрічка увійде до конкурсної програми Каннського кінофестивалю 2010 р., але Теренс Малік не встиг її вчасно закінчити. На цьогорічній прем’єрі у Каннах чимало критиків зустріли фільм негативно, звинувативши у претензійній помпезності. Інші, навпаки, характеризували картину як, з одного боку, “роман виховання” на кшталт “Над прірвою у житі” Селінджера, а з іншого – як “кіно про створення світу та його майбутню загибель”. Незважаючи на настільки різні відгуки, саме “Древу життя” дістався головний приз фестивалю – “Золота пальмова гілка”.

Зараз Малік планує випустити документальне продовження. Картина, яка отримала назву “Подорож у часі”, вийде у форматі IMAX. Оповідачем у ній виступає Бред Пітт; розповідь починається з моменту народження Всесвіту і проходить візуальний шлях до його повного краху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *