Війна богів: Безсмертні

Війна богів: Безсмертні (Immortals / Война богов: Бессмертные). Містичний бойовик. США, 2011. Режисер Тарсем Сіна. У ролях: [Міккі Рурк->mickey-rourke], [Генрі Кавілл->henry-caville], Фріда Пінто, Люк Еванс, Стівен Дорфф, Ізабель Лукас.

immortals_poster.jpg

З 10 листопада стрічку “Війна богів: Безсмертні” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Деспотичний цар Гіперіон (Рурк) хоче скинути богів і знищити людство. Він звільняє титанів від тисячолітнього полону у горах Тартару. Ніхто не може протистояти лиходію, крім героя Тесея (Кавілл), який вступає у боротьбу з титанами.

Культовий індійський режисер Сінх (“Клітка”) йшов до реалізації цього проекту цілих 27 років, тому для нього це дуже особистий кінотвір. Під час зйомок він враховував тільки власне бачення, авторитарно керуючи прийняттям рішень. Тому “Безсмертні” – на 100% авторський витвір Сінха. “Взагалі це фільм про вічне життя, про безсмертя, – вважає постановник. – Безсмертя має три різновиди. Перший – це здійснення якогось подвигу, який робить ім’я героя безсмертним. Саме цим шляхом йде Тесей. Безсмертним можна стати і через продовження свого роду, в якому ти будеш жити вічно. Ясна річ, боги безсмертні апріорі, але вони здатні втратити безсмертя, борючись один з одним. “Війна богів” – це історія здобуття безсмертя і його втрати”. Сінху було дуже цікаво вивчати ідеї давньої релігії, розгадувати таємниці міфів Древньої Греції, які колись були священними.

Підбір акторів був непростим – оскільки боги вічно молоді, виконавці їх ролей повинні бути не старшими 30 років і мати красиві тіла. Генрі Кавілл каже, що для нього найскладнішим на зйомках було весь час підтримувати ідеальну фізичну форму. Він тренувався з ранку до вечора, займався фітнесом, сидів на спеціальній дієті, відточував пластику: “Я почувався дитиною, яка знаходиться всередині комп’ютерної гри”. Ізабель Лукас, якій дісталась роль Афіни, перечитувала міфи Древньої Греції і вивчала найважливіші архетипи. Їй довелося самій виконувати деякі трюки.

Сінх називає “Безсмертних” сучасним блокбастером епічного розмаху і зізнається, що планував створити візуальний шедевр у вигляді бойовика, виконаного у стилі картин епохи Ренесансу. Робочими назвами стрічки були “Війна богів” та “Світанок війни”. Бюджет картини – 115 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *