Як обікрасти хмарочос

Як обікрасти хмарочос (Tower Heist / Как обокрасть небоскреб). Комедія / бойовик. США, 2011. Режисер [Бретт Ратнер->brett-ratner]. У ролях: [Бен Стіллер->ben-stiller], [Едді Мерфі->eddie-murphy], [Кейсі Аффлек->casey-affleck], Алан Алда, [Теа Леоні->tea-leone], Метью Бродерік, Габурі Сідібе.

tower-heist-poster.jpg

З 17 листопада стрічку “Як обікрасти хмарочос” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Джош (Стіллер) та його друзі вирішують пограбувати багатія (Алда), який організував фінансові піраміди, через які розорився пенсійний фонд персоналу хмарочоса. Для цього вони запрошують професійного злочинця (Мерфі).

Коли Ратнер розробляв проект “Поліцейський з Беверлі Хіллз-4”, Едді Мерфі запропонував йому ідею для фільму: кілька людей, що працюють у башті Трампа, крадуть гроші у Дональда Трампа, який для афроамериканської спільноти є втіленням багатства. Браян Грейзер погодився стати продюсером, і ідею продали студії “Юніверсал”. Однак сюжет занадто нагадував “11 друзів Оушена”, і в ньому не вистачало родзинки. Ратнер порадився зі сценаристом Тедом Гріффіном, який запропонував власний варіант. Мерфі хотів зібрати у картині цілий ансамбль темношкірих комедіантів: Дейв Шаппел, Джеймі Фокс, Кріс Такер, Кріс Рок. Проте врешті-решт в акторському складі залишилось тільки два афроамериканці – Мерфі та Габурі Сідібе. Ратнер вважає, що це його найкраща робота.

1 коментар для “Як обікрасти хмарочос”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *