Робін Гуд

Робін Гуд (Robin Hood / Робин Гуд). Великобританія, 1990. Режисер Джон Ірвін. У ролях: Патрік Бергін, [Ума Турман->uma-thurman], Юрген Прохнов, Едвард Фокс, Йоррен Краббе.

1+1, субота 12 лютого, 16.20

Як і в будь-якій екранізації легенди про знаменитого розбійника, Робін Гуд грабує багатих і завойовує серце красуні Меріан. Ця версія не може порадувати нічим, окрім міцного акторського складу, який здебільшого марнує свої можливості. Не дивно, що картина опинилась у тіні більш видовищного “Робін Гуда” з Костнером, і тим не менш вона краща, ніж [“Робін Гуд”->robin-hood] з [Кроу->russel-crow].

Бурлеск

Мюзиклів нині виходить на екрани настільки мало, що кожен більш-менш бюджетний намагаються видати за подію. Слід відразу сказати: “Бурлеск” – не подія, про “Оскари” тут мови бути не може, хіба що за музику й пісню.

burl1.jpg

Продовжити читання “Бурлеск”

Кокон

Кокон (Cocoon / Кокон). США, 1985. Режисер Рон Говард. У ролях: Дон Аміче, Вілфорд Брімлі, Х’юм Кронін, Браян Деннехі, Джек Гілфорд, Стів Гуттенберг, Морін Степлтон, Джессіка Тенді, Гвен Вердон.

2+2, понеділок 7 лютого, 18.35

Група милих стареньких знаходить поблизу будинку престарілих басейн з молодильною водою. Власниками цього чуда виявляються інопланетяни, які колись відвідували Землю, а зараз повернулися. Герої вплутуються у небезпечну авантюру, пов’язану з численними порушеннями і галасом… Вдалий зразок неагресивної, людяної фантастики. Стрічка отримала два “Оскари” (за спецефекти та другорядну роль Аміче) і дочекалась менш вдалого продовження.