Лоракс

Лоракс (The Lorax / Лоракс). Анімація / казка / комедія. США, 2012. Режисер Кріс Рено. Ролі озвучують: [Денні Де Віто->danny-de-vito], Зак Ефрон, Тейлор Свіфт, Ед Хелмс, Роб Ріггл, Бетті Вайт, Дженні Слейт, Стівен Тоболовскі, Насім Педрад.

lorax_poster.jpg

З 15 березня стрічку “Лоракс” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

12-річний хлопчик намагається знайти справжню Трюфельну пальму, яка може допомогти йому завоювати любов дівчинки його мрії. Для цього йому необхідно зустрітися з Лораксом, істотою зі складним характером, яка бореться за те, щоб захистити свій світ.

Екранізація казки Теодора Гейзела, більше відомого як Доктор Зюйс. Цю книгу він написав під час подорожі в африканський національний парк Серенгеті. Вона була у автора найулюбленішою і входить до списку 20 найкращих освітніх дитячих книг усіх часів.

Ідея екранізувати “Лоракса” належить дружині письменника Одрі Гейзел, яка запропонувала її продюсеру Крістоферу Меледандрі після того, як вони разом попрацювали над [“Хортоном”->horton]. Автори фільму додали від себе передісторію і фінал описаних Зюйсом подій.

Анімацію і комп’ютерну графіку для “Лоракса” виконав Illumination Mac Guff, філіал компанії Illumination у Парижі, який займався створенням хіта “Гидкий я”. Його працівники намагались адаптувати класичні двовимірні ілюстрації книги, зберігши автентичність, і водночас дати глядачу можливість побачити дещо абсолютно нове.

Заголовного персонажа озвучив Де Віто, фанат книг Доктора Зюйса, батько трьох дітей і захисник навколишнього середовища. Він став першим в анімації актором, який озвучив свого героя кількома мовами (іспанською, італійською, російською, німецькою), якими насправді не володіє. В цьому йому допомагали місцеві режисери і лінгвісти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *