Ворон

Ворон (The Raven / Ворон). Трилер. США, 2012. Режисер Джеймс Мактіг. У ролях: [Джон К’юсак->john-cusak], Еліс Ів, Олівер Джексон-Коен, Люк Еванс, Сем Хазелдін, Пем Ферріс.

raven_poster.jpg

З 12 квітня стрічку “Ворон” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Едгар Алан По разом з детективом Емметтом Філдсом переслідує серійного вбивцю, чиї злочини точно повторюють сцени з його творів, кидаючи таким чином виклик великому розуму письменника.

Крім К’юсака, на роль По претендували Джеремі Реннер та Юен Макгрегор. Зйомки фільму, які почалися 9 листопада 2010 р., проходили в Белграді та Будапешті. Світова прем’єра “Ворона” відбулась 9 березня цього року у Великобританії та Іспанії.

К’юсак розповідає, що перед початком зйомок йому довелося сильно похудіти: незважаючи на свою славу, По був алкоголіком. У ті часи не було авторських прав, тому він не міг отримати гроші за свою творчість, жив дуже бідно і завжди був голодний, на межі банкрутства. К’юсак каже, що самі зйомки були доволі зловісними: взимку у Сербії, де працювала знімальна група, було темно і похмуро. Кінематографісти використовували документи По, листи, поеми та біографії, вкладали в його вуста фрази, які він сам писав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *