Джек Річер

Джек Річер (Jack Reacher / Джек Ричер). Трилер. США, 2013. Режисер Крістофер Маккворі. У ролях: [Том Круз->tom-cruise], [Розамунд Пайк->rosamund-pike], [Роберт Дювалл->robert-duvall], Вернер Герцог, Річард Дженкінс, Джей Кортні, Ніколь Форестер, Джозеф Сікора.

jack_reacher_poster.jpg

З 10 січня стрічку “Джек Річер” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

До приватного детектива Джека Річера (Круз) звертається підсудний, звинувачений у недавньому вбивстві п’яти людей. Він стверджує, що невинний, і просить Річера розслідувати цю справу…

Роман “Постріл” письменника Лі Чайлда вийшов у 2005 р. Того ж року почалась робота над його кіноверсією, права на яку придбала компанія “Парамаунт”. Спочатку над проектом працювали три продюсери, одного з яких, Кевіна Месіка, пізніше фактично відсторонили від праці над картиною, і він звернувся до суду з вимогами про компенсацію і надання прав на роботу над продовженнями. Врешті-решт режисером фільму став Маккворі. Роль Гелен Родін, на яку претендували Гейлі Етвелл та Алекса Давалос, дісталась Пайк.

Зйомки фільму почались восени 2011 р. у Пітсбургу. Під час роботи над стрічкою Круз мало не загинув через зіткнення з машиною його партнера у фільмі Джея Кортні. Більше за інших у той момент злякався третій актор, Дейвід Оєлоуо (“Газетник”). Йому здалося, що розбилися відразу 9 машин.

Спочатку прем’єра фільму мала відбутись у 2013 р. У березні 2012 р. її перенесли на 21 грудня 2012 р., оскільки студія розраховувала повторити успіх четвертої “Неможливої місії”, яку випустили у грудні 2011 р. Однак реальність завадила цим планам. У початковій школі Ньютауна “Сенді Хук” у штаті Коннектикут 20-річний Адам Ланца, озброївшись двома пістолетами, зробив понад 100 пострілів, а потім закінчив життя самогубством. Жертвами влаштованої ним стрілянини стали 26 людей, в тому числі 20 дітей. Оскільки “Джек Річер” починається зі сцени стрілянини у публічному місці і глядач бачить усе, що відбувається, крізь снайперський приціл, американську прем’єру стрічки вирішили перенести. Представники “Парамаунт” підкреслюють, що “Річера” було знято понад рік тому, і сюжет не має жодного відношення до нещодавніх трагічних подій. Тим не менш, перші кадри можуть викликати неоднозначну реакцію публіки, тому студія перенесла прем’єру з поваги до сімей загиблих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *