Книга джунглів

Здається, у [“Зоотрополіса”->zootopia] з’явився сильний суперник за звання найкращого фільму для сімейного перегляду цього року. Мало того, стрічка, яка є варіацією класичного (хоча й не найкращого) мультика студії Діснея, де в чому навіть перевершує свого попередника.

jungle-book1


По-перше, це, звичайно, стосується видовищності. Перед нами наочна демонстрація надможливостей сучасних комп’ютерних технологій – навіть у найбільш фантастичних сценах всі звірі абсолютно як живі, їх рухи стовідсотково природні і реалістичні, а бої між ними люті і часом майже лякаючі. Це, до речі, те, що сильно відрізняє “Книгу джунглів” від “Зоотрополіса”. І в мультику були кадри зі скаженими хижаками, які могли налякати наймолодших глядачів, але в стрічці про Мауглі небезпеку джунглів показано на екрані без спроб її якимось чином пом’якшити. У кадрі є смерті, і коли кровожерний Шерхан питає, скільки ж вовків має загинути, щоб йому нарешті віддали ненависне дитинча, його слова мають дуже буквальний зміст.

jungle-book2

По-друге, характери персонажів. У мультику вони були, що цілком природно, мультяшними, ще й мультяшними за стандартами тих часів. У новій картині характери, звичайно, не шекспірівські, але виходять за межі стереотипів. Взяти хоча б лінивого хитруна й авантюриста Балу, який, здається, просто насолоджується життям, проте виявляється здатним приймати непрості рішення і ставати на захист близької істоти. Позитивні персонажі, навіть якщо це хижаки, людяні у більшій мірі, ніж люди у багатьох голлівудських “одноднівках”, за них вболіваєш і їх перемогам радієш. А лиходії – це окрема пісня. Неважливо, тварина Шерхан чи спецефект з хвостом, це однозначно одне з найбільш натхненних екранних втілень зла останніх років. Він ніколи не залишить у спокої здобич, яку собі намітив, йому є за що мститися людям, його неможливо перемогти силою навіть гуртом, і він навіть не лінується витрачати час на ідеологічну роботу з молоддю. У змії Каа, на жаль, замало екранного часу, однак її вихід теж запам’ятається. І якщо в мультфільмі кумедного орангутана Луї було важко назвати лиходієм, то запропонований авторами нової “Книги” варіант цього персонажу цю думку різко змінить.

jungle-book3

Що ж стосується єдиної людини у кадрі, юного Ніла Сеті, то невідомо, звичайно ж, як складеться його подальша акторська доля, проте неможливо не відзначити, що він напрочуд природно грає з настільки нестандартними екранними партнерами. Одне можна сказати напевно – ми побачимо його у продовженні, яке неодмінно з’явиться: цей Мауглі (маленький спойлер) у світ людей не поспішає. І це точно на краще.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *