Круті чуваки

Здавалося б, кого нині можна здивувати чи сильно порадувати комедійним бойовиком про напарників, навіть з чудовими акторами? У своїй новій роботі сценарист [“Смертельної зброї”->lethal-weapon] Шейн Блек доводить протилежне.

nice-guys1


По-перше, головних героїв важко назвати суперменами, шибайголовами чи навіть професіоналами у своїй справі. Один з них – громило, який за кілька баксів ламає кістки тим, хто чіпляється до дівчат: хоч [Кроу->russell-crow] і випромінює з екрану свою звичну спокійну силу, це його найбільш “жива” роль за достатньо довгий період. Другий – самотній батько, пияк та пройдисвіт, чиї розслідування переважно зводяться до виманювання грошей у немолодих жінок, довірою яких він користується. [Гослінг->ryan-gosling] безстрашно і блискуче грає слабкодухого хитруна, здатного, наприклад, напитися до чортиків під час розслідування і полізти в акваріум. Знайомство цих двох починається з того, що один з них трішки ламає руку другому, проте врешті-решт вони об’єднають зусилля, шукаючи зниклу дівчину, і вийдуть на справу, в якій замішані дуже впливові люди.

nice-guys2

Під час перегляду згадуються і “Китайський квартал”, і “Таємниці Лос-Анджелесу” (адже на екрані з’являється не тільки Кроу, а й [Бесінгер->kim-basinger]), і безліч стрічок про напарників, комедійних і не дуже. І все це частина задуму: Блек навмисне бере знайомі ситуації і трохи – або повністю – перекручує їх, досягаючи неабиякого комічного ефекту. Але крім цього йому вдалося закрутити якісну нуар-інтригу і дуже яскраво відтворити атмосферу 70-х з екстравагантними костюмами, богемними вечірками та естетськими порнофільмами – атмосферу, яка тут, фактично, є одним з головних героїв. Він також добре попрацював з образами абсолютно усіх персонажів, проте особливо слід відмітити дочку героя Гослінга у виконанні Ангурі Райс: наївна, але розумна і хоробра, вона легко ламає шаблон про одновимірну дитину головного героя, яку йому обов’язково треба рятувати.

nice-guys3

Підсумок: смішний і динамічний комедійний бойовик, який добре відпрацьовує жанр, хоч і залишається суто в його межах. Чудовий акторський дует, вишукана ретро-атмосфера і якісний гумор допоможуть добре відпочити усім, хто втомився від фантастичних бойовиків та кінокоміксів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *