Бен-Гур

Бен-Гур (Ben-Hur / Бен-Гур). Історична драма. США, 2016. Режисер Тимур Бекмамбетов. У ролях: Джек Х’юстон, Тобі Кеббелл, [Морган Фрімен->morgan-freeman], Назанін Боніаді, Родріго Санторо, Аєлет Зурер, Йохан Філіп Асбек, Мойзес Аріас, Софія Блек-Д’Еліа.

ben-hur_2016_poster

З 8 вересня стрічку “Бен-Гур” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Бен-Гура (Х’юстон), молодого чоловіка з заможного іудейського роду, зраджує його найкращий друг, римлянин Месала. Провівши багато років у рабстві на римських галерах, герой врешті-решт отримує можливість повернутися на батьківщину і помститися…

Це шоста екранізація роману Лью Воллеса “Бен-Гур: Історія Христа” (1880). Найвідомішими з попередніх є зняті Фредом Нібло у 1925 р. та Вільямом Вайлером у 1959 р. (останній фільм отримав 11 “Оскарів”). Іншими були німа короткометражка 1907 р., мультфільм 2003 р. та канадський телесеріал 2010 р.

25 квітня 2015 р. стало відомо, що новою екранізацією будуть займатись продюсери Марк Барнетт та Рома Дауні, які створили міні-серіал “Біблія”, а режисером стане Бекмамбетов. Головну роль пропонували [Тому Хіддлстону->tom-hiddlestone], проте він віддав перевагу стрічці “Кінг-Конг: Острів черепа”. На роль Понтія Пілата спочатку затвердили Педро Паскаля, але потім її отримав Йохан Філіп Асбек. Роль сестри Бен-Гура Тірзи пропонували Олівії Кук, однак зіграла її Софія Блек-Д’Еліа.

На роль Естер розглядались кандидатури Софії Бутелли, Моран Атіас та Наталії Ворнер. Затверджена була [Гел Гадот->gahl-gadoth]. Однако вона змушена була залишити проект через зйомки в фільмах, де гратиме Диво-Жінку, тому роль дісталась актрисі британсько-іранського походження Назанін Боніаді.

Бюджет картини – 100 млн. доларів. Зйомки, які почались 2 лютого 2015 р., проходили в Римі і Матері, Італія. Спочатку прем’єру запланували на 26 лютого 2016 р., але у жовтні 2015-го перенесли на серпень 2016 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *