Бебі Бос

Це один з тих випадків, коли доводиться пошкодувати про те, що пересічний український глядач, який прийде дивитися це кіно з дітьми, отримає лише часткове уявлення про нього. Тому що буде позбавлений основного достоїнства мультика – голосу [Алека Болдуїна->alec-baldwin], чия озвучка заголовного персонажа вже стала легендою. Не те щоб у нашому дубляжі голос був набагато гірший, і все ж таки це вже не те.

boss-baby1


Все ж інше – вже не на тому рівні. Центральна ідея, в принципі, досить кумедна: малюк у костюмі з голосом дорослого чолов’яги і поведінкою нахабного бізнесмена. Інше питання – чи довго може втриматися повнометражне кіно на цьому одному жарті? Відповідь, на жаль: недовго. Особливо враховуючи те, що свій головний козир воно видає надто швидко. Було б значно краще, якби хлопчик Тім, у будинку якого з’являється нахабний молодший братик, поступово з’ясовував його справжню сутність. Замість цього все починається зі зворушливої (принаймні, так вважають автори) сцени розподілу немовлят, потім глядачу показують, де працюють подібні Бебі Боси, а вже далі йде історія суперництва з Тімом, яка (хто б сумнівався) неодмінно переросте у справжню братерську любов.

boss-baby2

Одна із слабкостей стрічки – лиходій, особистість і мотивацію якого розгадати досить просто і який зовсім не виглядає ефектним та загрозливим (тільки не треба казати, що в мультиках не буває якісних поганців – Скар, Джафар і чимало інших свідчать про протилежне). Було б веселіше, якби лиходієм був сам Бебі Бос, і певний час він дійсно виконує цю роль, тероризуючи братика усіма можливими способами, – ця частина фільму найкраща. Однак потім нахабний малюк виявляється аж ніяк не поганим, а під кінець взагалі все частіше давить на жалість. Ясно, що хеппі-енд неодмінний, проте вони теж бувають різними.

boss-baby3

Підсумок: мультфільм з непоганою центральною ідеєю, але він реалізує її потенціал далеко не повністю, оскільки має певні сценарні проблеми, і його почуття гумору повільно, але впевнено котиться униз. Втім, для перегляду з малими дітьми підходить – їм буде весело.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *