Темрява настає

Темрява настає (Darkness Falls / Тьма наступает). США, 2003. Режисер Джонатан Лібесман. У ролях: Чейні Клей, Емма Колфілд, Джошуа Андерсон, Ендрю Бейлі, Емілі Браунінг, Пітер Кертін, Лі Кормі, Ентоні Берроуз, Марк Блекмор, Ребекка Макколі, Пітер Стентон.

1+1, понеділок 15 грудня, 23.05

Згідно з давньою легендою, «Зубна фея» робить добро дітям, які поклали під подушку молочний зуб, але у даній стрічці це істота, що знищує людей впродовж століть. Одного разу, прокинувшись вночі, її побачив хлопчик Кайл Волш. Вранці його матір знайшли мертвою, і Кайла відправили до божевільні. Через кілька десятиріч «фея» повернулась…

darknessf

Автори фільмів жахів полюбляють лякати публіку на перший погляд безневинними речами та істотами: у «Дитячій грі» дух вбивці вселявся у ляльку, у «Будинку клоунів» під веселими масками ховались маніяки, що втекли з психіатричної лікарні, у картині «Тиха ніч, смертельна ніч» психопат із сокирою одягав костюм Санта Клауса. У «Темряві» на чудовисько перетворюється відомий персонаж американського фольклору, для якого цього разу за законами жанру навіть вигадали моторошну історію походження: як і знаменитий Фредді Крюгер, Матільда Діксон, вона ж «Зубна фея», є жертвою самосуду, котра прагне помститись нащадкам своїх вбивць. Безумовно, стрічка Лібесмана є вторинною і нагадує збірник кліше фільмів жахів, однак і такі картини можуть знайти свого глядача. Не менш штампований [«Джиперс Кріперс»->jeepers-creepers] зібрав у прокаті США 37 млн. доларів, а його [продовження->jeepers-creepers-2] спустошило гаманці американців ще на 32 мільйони. Досягнення «Темряви» є трохи скромнішими (26 млн. доларів), але вона все ж таки тричі окупила свій бюджет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *