Анна i король

Анна i король (Anna And The King / Анна и король). США, 1999. Режисер Ендi Теннент. У ролях: Джодi Фостер, Чжоу Юнь-Фат, Бей Лiнг, Том Фелтон.

ICTV, вiвторок 28 червня, 21.00

Подii цiei стрiчки заснованi на фактах, якi мали мiсце у серединi 19 сторiччя. Англiйська гувернантка Анна Леоноуенс, яка приiхала навчати дiтей короля Сiаму Могкута, завоювала не лише iхню довiру, а й серце самого монарха. Романтична iсторiя, заснована на щоденниках Леоноуенс, вже використовувалась кiнематографом. У 1946 роцi було знято стрiчку “Анна i король Сiаму”, через 10 рокiв – екранiзовано бродвейський мюзикл “Король i я”, а у 1998-му з’явилась його анiмацiйна версiя. Перед авторами новоi картини стояло завдання створити на базi старомодного сюжету сучасну видовищну суперпродукцiю. Бюджет фiльму склав 75 млн. доларiв. Зйомки проходили у Малайзii на протязi п’яти мiсяцiв. Були побудованi розкiшнi декорацii, серед яких – королiвський палац площею 7 акрiв. Головнi ролi виконали Джодi Фостер, яка перед тим два роки не з’являлась на екранi (гонорар актриси склав 15 млн. доларiв), та зiрка бойовикiв Ву Чжоу Юнь-Фат, який пiсля кiлькох стрiчок “екшн” у США хотiв спробувати себе в iншому жанрi. Однак режисер Теннент (“Iсторiя вiчного кохання”) не змiг запропонувати нового цiкавого погляду на добре вiдомий сюжет, хоча i намагався показати його на тлi полiтичних та соцiальних реалiй того часу. Вiд провалу у прокатi фiльм не змогли врятувати анi красиво знятi пейзажi, анi чудовi декорацii та костюми, анi гра головних виконавцiв, хоча вони дещо пожвавлюють затягнену стрiчку. У Таiландi ж цензори визнали зображений образ короля образливим для краiни i не випустили картину у прокат.

Анна i король (Anna And The King / Анна и король). США, 1999. Режисер Ендi Теннент. У ролях: Джодi Фостер, Чоу Юнь-Фат, Бей Лiнг, Том Фелтон.

ICTV, вiвторок 28 червня, 21.00

Подii цiei стрiчки заснованi на фактах, якi мали мiсце у серединi 19 сторiччя. Англiйська гувернантка Анна Леоноуенс, яка приiхала навчати дiтей короля Сiаму Могкута, завоювала не лише iхню довiру, а й серце самого монарха. Романтична iсторiя, заснована на щоденниках Леоноуенс, вже використовувалась кiнематографом. У 1946 роцi було знято стрiчку “Анна i король Сiаму”, через 10 рокiв – екранiзовано бродвейський мюзикл “Король i я”, а у 1998-му з’явилась його анiмацiйна версiя. Перед авторами новоi картини стояло завдання створити на базi старомодного сюжету сучасну видовищну суперпродукцiю. Бюджет фiльму склав 75 млн. доларiв. Зйомки проходили у Малайзii на протязi п’яти мiсяцiв. Були побудованi розкiшнi декорацii, серед яких – королiвський палац площею 7 акрiв. Головнi ролi виконали Джодi Фостер, яка перед тим два роки не з’являлась на екранi (гонорар актриси склав 15 млн. доларiв), та зiрка бойовикiв Ву Чоу Юнь-Фат, який пiсля кiлькох стрiчок “екшн” у США хотiв спробувати себе в iншому жанрi. Однак режисер Теннент (“Iсторiя вiчного кохання”) не змiг запропонувати нового цiкавого погляду на добре вiдомий сюжет, хоча i намагався показати його на тлi полiтичних та соцiальних реалiй того часу. Вiд провалу у прокатi фiльм не змогли врятувати анi красиво знятi пейзажi, анi чудовi декорацii та костюми, анi гра головних виконавцiв, хоча вони дещо пожвавлюють затягнену стрiчку. У Таiландi ж цензори визнали зображений образ короля образливим для краiни i не випустили картину у прокат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *