Машинiст

Машинiст (The Machinist / Машинист). США, 2004. Режисер Бред Андерсон. У ролях: Крiстiан Бейл, Дженнiфер Джейсон Лi, Айтана Санчес Гiйон, Джон Шарiан, Анна Мессi.

ТРК “Украiна”, понедiлок 7 листопада, 21.50

Тревор Резнiк (Бейл) страждаe вiд безсоння i втрачаe вагу майже на очах. На стiнах його квартири з’являються загадковi написи, до того ж його починаe переслiдувати загадковий чоловiк, який приносить йому нещастя на роботi i в особистому життi… Параноiдальний трилер Андерсона (“Планета чудовиськ Франкенштейна”) спочатку видаeться досить традицiйним: здогадатись, хто саме не даe спокiйно жити головному герою, не так вже й важко, а ближче до кiнця фiльму це стаe майже очевидним. Однак фiнал, який розкриваe не лише сутнiсть видiнь, якi переслiдують машинiста, а й iхню причину, додаe стрiчцi доступний моральний пiдтекст, завдяки якому картина сприймаeться як щось бiльш значне, нiж черговий комерцiйний продукт, що намагаeться грати на нервах глядача. Вражаюча акторська робота Бейла, який спецiально для стрiчки схуднув на 60 фунтiв (третина його власноi ваги).

Машинiст (The Machinist / Машинист). США, 2004. Режисер Бред Андерсон. У ролях: Крiстiан Бейл, Дженнiфер Джейсон Лi, Айтана Санчес Гiйон, Джон Шарiан, Анна Мессi.

ТРК “Украiна”, понедiлок 7 листопада, 21.50

Тревор Резнiк (Бейл) страждаe вiд безсоння i втрачаe вагу майже на очах. На стiнах його квартири з’являються загадковi написи, до того ж його починаe переслiдувати загадковий чоловiк, який приносить йому нещастя на роботi i в особистому життi…

Параноiдальний трилер Андерсона (“Планета чудовиськ Франкенштейна”) спочатку видаeться досить традицiйним: здогадатись, хто саме не даe спокiйно жити головному герою, не так вже й важко, а ближче до кiнця фiльму це стаe майже очевидним. Однак фiнал, який розкриваe не лише сутнiсть видiнь, якi переслiдують машинiста, а й iхню причину, додаe стрiчцi доступний моральний пiдтекст, завдяки якому картина сприймаeться як щось бiльш значне, нiж черговий комерцiйний продукт, що намагаeться грати на нервах глядача. Вражаюча акторська робота Бейла, який спецiально для стрiчки схуднув на 60 фунтiв (третина його власноi ваги).

2 коментаря для “Машинiст”

  1. Вадим, ти може подивись кiно ше раз, а ше краще в оригiналi (мається на увазi не в перекладi), бо шось менi то шо ти тут накалякав про "черговий комерцiйний продукт" аж нiяк не подобається. Вiдчуваєтся шо ти його зовсiм не вкурив пiсля перегляду…

    І ше одне, коли вже взявся писати критику, то пиши вiд себе, а не переписуй з iнших джерел (а переписуючи, посилайся на них чи шо…).

  2. Шановний, критику я завжди пишу сам, а якщо хтось не вкурив, то це ти сам. Написано: "щось бiльш значне, нiж черговий комерцiйний продукт". Я твiй коментар скоротив трохи, щоб ти наступного разу слова добирав. І з логiкою в тебе погано – спочатку кажеш, що я погано написав, а потiм звинувачуєш, що я переписую у когось.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *