Пилка-2

Пилка-2 (Saw II / Пила 2). США, 2005. Режисер Даррен Лінн Баусмен. У ролях: Донні Валберг, Френкі Джи, Діна Меєр, Беверлі Мітчел. Гленн Пламмер.

Знайшовши тіло нещасного, над яким явно попрацював Конструктор смерті, детектив Ерік Метьюз (Донні Валберг) проводить розслідування і легко арештовує злочинця. Але Конструктор немовби цього й чекав: він розпочинає новий акт свого диявольського плану. Ще вісім людей потрапило в його пастку і тепер борються за своє життя.

“Я дивився першу “Пилку” з захоплюючим інтересом, – каже режисер Даррен Лінн Баусмен, – тому що в ній йшлося про реальних людей в реальних ситуаціях, змушених перетворюватись на чудовиськ. Цього разу ми зосередились на Конструкторі смерті, і прихильники першого фільму нарешті побачать людину, яка стоїть за цим божевіллям”.

Пилка-2 (Saw II / Пила 2). США, 2005. Режисер Даррен Лінн Баусмен. У ролях: Донні Валберг, Френкі Джи, Діна Меєр, Беверлі Мітчел, Гленн Пламмер.

Знайшовши тіло нещасного, над яким явно попрацював Конструктор смерті, детектив Ерік Метьюз (Валберг) проводить розслідування і легко арештовує злочинця. Але Конструктор немовби цього й чекав: він розпочинає новий акт свого диявольського плану. Ще вісім людей потрапило в його пастку і тепер борються за своє життя.

“Я дивився першу “Пилку” з захоплюючим інтересом, – каже режисер Даррен Лінн Баусмен, – тому що в ній йшлося про реальних людей в реальних ситуаціях, змушених перетворюватись на чудовиськ. Цього разу ми зосередились на Конструкторі смерті, і прихильники першого фільму нарешті побачать людину, яка стоїть за цим божевіллям”. Баусмен побачив відзнятий матеріал першої “Пилки” ще до її виходу в
прокат, і йому так сподобалась робота оператора Армстронга, що він
вирішив знімати продовження.

Було прийнято рішення, що детектив Метьюз знайде психопата на початку картини. Однак це не завадить здійсненню ще більш жорсткого, ніж попередні злочини Конструктора, плану, який загрожує життю восьми жертв. Фінал стрічки став справжньою несподіванкою навіть для акторів другого плану і статистів, які, на відміну від інших членів знімальної групи, не бачили кілька останніх сторінок сценарію. Крім того, автори картини зняли декілька альтернативних фіналів, щоб не розкривати заздалегідь свої плани.

Художник-постановник Дейвід Хекл намагався повністю вичерпати похмурий потенціал “Пилки-2”. “Конструктор смерті перебрався в нове лігвище – місце для придбання креку, – каже продюсер Грег Хоффман. –  Воно так само відразливе, як і попереднє, і має жахливі речі для тортур різного типу”.

3 коментаря для “Пилка-2”

  1. Рульне кіно! Мені сподобадись обидві частини. Сидиш, дивишся і до самого кінця незнаєш чим все закінчиться 🙂 А воно бах, і все не так як гадав 🙁

  2. Фільм просто завальний!!! Що перша частина, що друга. Дійсно, кінець абсолютно непередбачуваний. Дуже креативне кіно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *