Теа Леоні

Теа Леоні (Tea Leone / Теа Леони) народилась 25 лютого 1966 р. в Нью-Йорку в сім’ї юриста. Її повне ім’я – Елізабет Теа Панталеоні. Взірцем для наслідування в житті для неї стала бабуся-актриса. Відмовившись вступати в Гарвард, дівчина вирушила до Лос-Анджелесу. Вона досить швидко пройшла проби на роль у продовженні серіалу “Янголи Чарлі”, яке не було знято. “Це був найкращий контракт у моєму житті, – розповідає акторка. – Я отримала від студії майже 80 тисяч доларів. За ці гроші я могла брати уроки акторської майстерності і нормально жити”.

У стрічці Пенні Маршалл “Їх власна ліга” (1992) Теа виконала невелику роль. Увагу на неї звернули після ролі свідка, яку захищають двоє поліцейських, у “Поганих хлопцях” (1995) Майкла Бея. Серіал “Гола правда” зробив актрису відомою в Америці, але у 1998 р. припинив своє існування через низькі рейтинги. Однак ще до того Леоні встигла завоювати серце зірки “Секретних матеріалів” Дейвіда Духовни. Все почалось з телефонного роману. “Я намагався пробратись крізь китайську стіну її телефонних номерів”, – згадує Духовни. 6 травня 1997 р. Дейвід і Теа одружились. Через два роки у них народилась дочка Мадлен Вест, а ще через чотири – син Кід Міллер.

Теа Леоні (Tea Leoni / Теа Леони) народилась 25 лютого 1966 р. в Нью-Йорку в сім’ї юриста. Її повне ім’я – Елізабет Теа Панталеоні. Взірцем для наслідування в житті для неї стала бабуся-актриса. Відмовившись вступати в Гарвард, дівчина вирушила до Лос-Анджелесу. Вона досить швидко пройшла проби на роль у продовженні серіалу “Янголи Чарлі”, яке не було знято. “Це був найкращий контракт у моєму житті, – розповідає акторка. – Я отримала від студії майже 80 тисяч доларів. За ці гроші я могла брати уроки акторської майстерності і нормально жити”.

У стрічці Пенні Маршалл “Їх власна ліга” (1992) Теа виконала невелику роль. Увагу на неї звернули після ролі свідка, яку захищають двоє поліцейських, у [“Поганих хлопцях”->bad-boys] (1995) Майкла Бея. Серіал “Гола правда” зробив актрису відомою в Америці, але у 1998 р. припинив своє існування через низькі рейтинги. Однак ще до того Леоні встигла завоювати серце зірки “Секретних матеріалів” Дейвіда Духовни. Все почалось з телефонного роману. “Я намагався пробратись крізь китайську стіну її телефонних номерів”, – згадує Духовни. 6 травня 1997 р. Дейвід і Теа одружились. Через два роки у них народилась дочка Мадлен Вест, а ще через чотири – син Кід Міллер.

Єдиною помітною роллю Леоні в другій половині 90-х була журналістка у фантастичному фільмі “Зіткнення з безоднею” (1998) Мімі Ледер. Актриса думала про те, щоб залишити кінематограф, проте робота у романтичній комедії “Сім’янин” (2000) Бретта Ратнера змінила ставлення до неї в Голлівуді. У цій картині Леоні вперше знялась в парі з суперзіркою – [Ніколасом Кейджем->nicolas-cage]: “Я думала, що мені дуже пощастило. Давно хотіла попрацювати з Ніком, і комедія – той жанр, в якому найбільше хотіла бачити його”.

Після “Сім’янина” сам Спілберг запропонував акторці головну жіночу роль у третій частині [“Юрського парку”->jurassic-park-3] (2001). Повернувшись на екран з новими силами, Леоні знялась у [“Потрібних людях”->people-i-know] (2002) Дена Огранта з [Аль Пачіно->al-pacino] та “Голлівудському фіналі” (2002) Вуді Аллена.

Після ролі істеричної дружини героя [Адама Сендера->adam-sandler] в “Іспанській англійській” (2004) Джеймса Л. Брукса акторку остаточно записали в Голлівуді в комедіантки. Тому незабаром ми її побачимо знову в комедії – у картині “Аферисти: Дік і Джейн розважаються”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *