Інший світ-2: Еволюція

Під час перегляду неможливо абстрагуватись від думки, що кіносеріал «Інший світ» (в тому, що буде й третя частина, практично немає сумнівів) катастрофічно нагадує іншу вампірську франчізу – «Блейд». В обох випадках перша стрічка була невизначеного жанру, таке собі не до кінця вдале балансування між хоррором та бойовиком. І в обох кіносеріалах продовження вийшло більш екшно-подібним, жвавим і успішним з комерційного боку.

«Еволюція» впевнено і не буксуючи котиться від одного добре знятого бойового епізоду до іншого, від однієї скаженої спецефектної пики до наступної. Сюжету пропонується небагато, і щоб сприйняти його, бажано більш-менш пам’ятати першу серію. Розстановка сил відома заздалегідь, але нам дають нові факти з життя персонажів як головних, так і другорядних. На відміну від «Блейда» і тим паче «Ван Хелзінга» сценаристи «Іншого світу» все ж таки намагаються побудувати власний міф – виходить у них не блискуче, але це все ж таки краще, ніж розповідати нові казочки про Дракулу (хоча хтозна – можливо, він з’явиться у третій частині).

Під час перегляду неможливо абстрагуватись від думки, що кіносеріал [«Інший світ»->underworld] (в тому, що буде й третя частина, практично немає сумнівів) катастрофічно нагадує іншу вампірську франчізу – [«Блейд»->blade]. В обох випадках перша стрічка була невизначеного жанру, таке собі не до кінця вдале балансування між хоррором та бойовиком. І в обох кіносеріалах продовження вийшло більш екшно-подібним, жвавим і успішним з комерційного боку.

«Еволюція» впевнено і не буксуючи котиться від одного добре знятого бойового епізоду до іншого, від однієї скаженої спецефектної пики до наступної. Сюжету пропонується небагато, і щоб сприйняти його, бажано більш-менш пам’ятати першу серію. Розстановка сил відома заздалегідь, але нам дають нові факти з життя персонажів як головних, так і другорядних. На відміну від «Блейда» і тим паче [«Ван Хелзінга»->van-helsing] сценаристи «Іншого світу» все ж таки намагаються побудувати власний міф – виходить у них не блискуче, але це все ж таки краще, ніж розповідати нові казочки про Дракулу (хоча хтозна – можливо, він з’явиться у третій частині).

В центрі сповненої спецефектів і жертв гриму метушні вальсує шкіряна Бекінсейл, час від часу граціозно стрибаючи і не менш граціозно змінюючи обойми в пістолетах. Цього разу вона сама – головний атракціон, і від ставлення до цього факту залежить, сподобається кіно чи ні. Хлопці в залі скаржились, що героїня весь час рятує свого коханця, а не навпаки – що ж, ім’я Бекінсейл в титрах йде першим, і зірка тут вона. Можна згадати «Ван Хелзінга», де їй дали прикінчити лише одну вампірку і то не без допомоги «друга-архієпископа». В «Еволюції» вона бере реванш. Критики скаржаться, що персонаж плоский і акторської гри мізер – вірно, але який екшн-герой в наш час може дозволити собі таку розкіш, як характер? Хто буде всерйоз стверджувати, що характер був у Ітана Ханта з [«Неможливої місії»->mission-impossible] чи у Нео з [«Матриці»->matrix]?

Якщо до цього додати, що в «Еволюції» зовсім немає ідіотських жартів і що це рідкісний випадок, коли сучасний голлівудський розважальний фільм не паплюжить жодне літературне першоджерело, актуальну тему чи реальну особу, а просто намагається працювати з жанром, то цілком можна зробити висновок, що другий «Інший світ» не лише заслуговує право на життя, а й на увагу тих глядачів, кому до вподоби містика, стрілянина чи головна виконавиця.

1 коментар для “Інший світ-2: Еволюція”

  1. Кіно супер! Найкраще, що я дивився за останній час, як би я не любив “Володаря пестнів”, але “Інший світ – 2” краще. Там все на вищому рівні: і спецефекти і сюжет і актриса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *