БладРейн

БладРейн (BloodRayne / БладРейн). Містичний трилер. США, 1996. Режисер Уве Болл. У ролях: Крістанна Локен, Бен Кінгслі, Майкл Медсен, Мішель Родрігес, Удо Кір, Метт Дейвіс, Біллі Зейн, Майкл Паре, Джеральдіна Чаплін.

Головна героїня Бладрейн (Локен) – красуня з вампірською силою й витривалістю, дочка вампіра і смертної жінки, яка стала агентом певної організації боротьбі з нечистою силою. Стрічка розповідає про її юність та вибір життєвого шляху.

БладРейн (BloodRayne / БладРейн). Містичний трилер. США, 2006. Режисер Уве Болл. У ролях: [Крістанна Локен->kristanna-loken], [Бен Кінгслі->ben-kingsley], [Майкл Медсен->michael-madsen], [Мішель Родрігес->michelle-rodrigues], Удо Кір, Метт Дейвіс, Біллі Зейн, Майкл Паре, Джеральдіна Чаплін.

Головна героїня Бладрейн (Локен) – красуня з вампірською силою й витривалістю, дочка вампіра і смертної жінки, яка стала агентом певної організації у боротьбі з нечистою силою. Стрічка розповідає про її юність та вибір життєвого шляху.

Кіноверсія популярної комп’ютерної гри, випущеної у 2003 р. фірмою Majesco Entertainment. Німецький сценарист та режисер Болл вже має досвід у цьому жанрі – «Дім мертвих», «Один у темряві». Перші чутки про проект з’явились наприкінці 2003 р. У січні 2004-го вони підтвердились: компанія Болла Boll KG 4 знайшла інвесторів, які вклали 47 мільйонів у два проекти фірми Gas Powered Games – екранізації ігор BloodRayne та Dungeon Siege. Тоді ж з’явились чутки, що режисер збирається кардинально змінити історію героїні. Боллу здався недостатньо кіногенічним сюжет про боротьбу з нацистом-маніяком, який збирає окультні реліквії, до того ж йому не подобалось, що героїня не користується вогнепальною зброєю. Він заявив пресі, що збирається створити суміш «Братства вовка» й «Балу вампірів» Романа Поланського. В іншому інтерв’ю запевнив, що дія відбуватиметься у XVIII сторіччі і що картина буде гібридом [«Блейда»->blade] та «Хороброго серця». Фанати гри поспішили проклясти Болла як Сатану, який вирішив знищити чудову іграшку, і почали збір петицій з вимогами зупинити його. Прихильники режисера розпочали дії у відповідь, і невдовзі в Інтернеті вже йшла справжня битва.

Писати сценарій Болл запросив Гвіневер Тернер («Американський психоз») – він вважав, що сценарист-чоловік почав би на її місці смакувати жорстокі моменти. Він не приховував, що героїня буде показана бісексуалкою (ще один привід для серцевих нападів у середовищі геймерів).

Бюджет фільму склав 30 млн. доларів. Головну роль Болл віддав Крістанні Локен ([«Термінатор-3»->terminator-3]). «Крістанну привабила можливість зіграти далеко не ідеальну героїню, – каже постановник. – Бладрейн – це вам не Лара Кофт, яка завжди все робить правильно. І не вампірка Селена з [«Іншого світу»->underworld], яка харчується кров’ю тварин. Бладрейн змушена вбивати людей, щоб вижити». Лауреат «Оскара» Кінгслі виконав роль головного ворога (і татуся) героїні.

Боллу взагалі вдалось зібрати мало не зоряний акторський ансамбль: «Ми знімаємо справжній епос, але головне у фільмі – характери героїв. Тому нам і вдалось запросити таких чудових акторів. Бен Кінгслі погодився відразу ж. Я надіслав йому запрошення через його акторське агентство, не особливо сподіваючись на успіх, але він сам подзвонив мені і сказав, що давно мріяв зіграти вампіра. Майкл Медсен зазвичай грає поганих хлопців, а тут у нього з’явилась можливість виконати роль позитивного героя, і він охоче за неї ухопився. Ну а Мішель Родрігес, якій набридло зніматись у чистому екшні, зацікавили елементи містики і хоррора».

Зйомки почались у середині серпня 2004 р. Болл та його група вирушили у Трансільванію, у замок Бран, відомий як «замок Дракули». Інтер’єри знімали в студії Mediapro Studios в румунському містечку Буфтеа, недалеко від Бухареста. Основну ставку режисер зробив на ефектну натуру, а не на комп’ютерні дива: «Ефекти, які ми бачили в «Матриці», зараз є всюди. Ми хотіли, щоб усе, що виробляють наші герої, було під силу добре тренованій людині, яка займається акробатикою і верховою їздою. Тому більшість трюків каскадери виконували вживу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *