Правила бою

Правила бою (Rules of Engagement / Правила боя). США, 2000. Режисер Вільям Фрідкін. У ролях: Томмі Лі Джонс, Самюел Л. Джексон, Бен Кінгслі, Гай Пірс, Брюс Грінвуд, Енн Арчер, Блейр Андервуд, Філіпп Бейкер Холл, Ніккі Катт.

Новий канал, п’ятниця 12 травня, 21.15

Рятуючи працівників посольства США у Ємені, командир загону морських піхотинців Террі Чілдерс (Джексон) був змушений віддати наказ стріляти у натовп місцевих жителів. На судовому процесі над солдатом його захисником стає давній приятель, військовий юрист Хейз Ходжес (Джонс), котрому Чілдерс врятував життя у В’єтнамі… 61-річний Фрідкін («Екзорцист») після низки невдач 80-90-х років звернувся до жанру судово-військового трилеру, у якому зроблені такі кінохіти, як «Декілька добрих хлопців», «Мужність у бою» та «Дочка генерала». Постановник стверджує, що у «Правилах бою» він намагався проаналізувати складну життєву ситуацію, «коли неможливо приймати моральні рішення». Проте дехто з критиків сприйняв стрічку як черговий гімн американській військовій машині, здатній встановлювати свої «правила» у будь-якій частині світу. Члени маловідомої організації Арабська ліга навіть протестували проти показу картини, влаштовуючи демонстрації біля кінотеатрів. Однак професіоналізм режисера і переконлива гра акторського дуету Джонса та Джексона забезпечили фільму непогані касові збори (55 млн. доларів у прокаті США).

Правила бою (Rules of Engagement / Правила боя). США, 2000. Режисер [Вільям Фрідкін->william-fridkin]. У ролях: [Томмі Лі Джонс->tommy-lee-jones], [Самюел Л. Джексон->samuel-jackson], [Бен Кінгслі->ben-kingsley], Гай Пірс, Брюс Грінвуд, Енн Арчер, Блейр Андервуд, Філіпп Бейкер Холл, Ніккі Катт.

Новий канал, п’ятниця 12 травня, 21.15

Рятуючи працівників посольства США у Ємені, командир загону морських піхотинців Террі Чілдерс (Джексон) був змушений віддати наказ стріляти у натовп  місцевих жителів. На судовому процесі над солдатом його захисником стає давній приятель, військовий юрист Хейз Ходжес (Джонс), котрому Чілдерс врятував життя у В’єтнамі… 61-річний Фрідкін («Екзорцист») після низки невдач 80-90-х років звернувся до жанру судово-військового трилеру, у якому зроблені такі кінохіти, як «Декілька добрих хлопців», «Мужність у бою» та [«Дочка генерала»->generals-daughter]. Постановник стверджує, що у «Правилах бою» він намагався проаналізувати складну життєву ситуацію, «коли неможливо приймати моральні рішення». Проте дехто з критиків сприйняв стрічку як черговий гімн американській військовій машині, здатній встановлювати свої «правила» у будь-якій частині світу. Члени маловідомої організації Арабська ліга навіть протестували проти показу картини, влаштовуючи демонстрації біля кінотеатрів. Однак професіоналізм режисера і переконлива гра акторського дуету Джонса та Джексона забезпечили фільму непогані касові збори (55 млн. доларів у прокаті США).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *