Помер Андрій Краско

Вночі 5 липня в Одесі на зйомках нового фільму помер відомий російський актор театру й кіно Андрій Краско.

Андрій Іванович Краско народився 10 серпня 1957 р. в сім’ї народного артиста Росії Івана Краско. У 1979 р. закінчив ЛГІТМіК (нині Санки-Петербурзька Академія театрального мистецтва), де займався у майстерні А. І. Кацмана. Того ж року він дебютував в кіно епізодичною роллю водія у фільмі А. Лебедєва “Особисте побачення”. Став відомим завдяки роботам у картинах режисера Дмитрія Свєтозарова (“Прорив”, 1984; “Пси”, 1989). Помітним етапом в його кар’єрі були ролі у стрічках Олександра Рогожкіна “Операція “З Новим роком!” та “Блокпост”. Прославився Краско після ролі Краснова у популярному телесеріалі “Агент національної безпеки” (1998-2000). Актор також знявся у фільмах “Афганський злам” (1991), “Брат” (1997), “Особливості національної рибалки” (1998), “Особливості національної охоти в зимовий період” (2000), “Сестри” (2001), “Олігарх” (2002), “9 рота” (2005), “Турецький гамбіт” (2005), “Сволота” (2005), серіалах “Бандитський Петербург” та “Вулиці розбитих ліхтарів”.

Вночі 5 липня в Одесі на зйомках нового фільму помер відомий російський актор театру й кіно Андрій Краско.

Андрій Іванович Краско народився 10 серпня 1957 р. в сім’ї народного артиста Росії Івана Краско. У 1979 р. закінчив ЛГІТМіК (нині Санкт-Петербурзька Академія театрального мистецтва), де займався у майстерні А. І. Кацмана. Того ж року він дебютував в кіно епізодичною роллю водія у фільмі А. Лебедєва “Особисте побачення”. Став відомим завдяки роботам у картинах режисера Дмитрія Свєтозарова (“Прорив”, 1984; “Пси”, 1989). Помітним етапом в його кар’єрі були ролі у стрічках Олександра Рогожкіна “Операція “З Новим роком!” та “Блокпост”. Прославився Краско після ролі Краснова у популярному телесеріалі “Агент національної безпеки” (1998-2000). Актор також знявся у фільмах “Афганський злам” (1991), “Брат” (1997), “Особливості національної рибалки” (1998), “Особливості національної охоти в зимовий період” (2000), “Сестри” (2001), “Олігарх” (2002), [“9 рота”->devataya-rota] (2005), “Турецький гамбіт” (2005), “Сволота” (2005), серіалах “Бандитський Петербург” та “Вулиці розбитих ліхтарів”.

З театральними роботами у Андрія Краско за різних причин не складалося: за словами актора, його не хотіли брати в трупу через бурхливий в ті роки характер. Його перші великі сценічні роботи пов’язані з петербурзьким театром “Притулок комедіанта”. В останні роки Краско працював здебільшого в Москві, грав в антрепризах, у виставі “Нові російські мужики, або Чоловіки на годину” за п’єсою Віктора Мережка. Серед друзів актора були Михайло Пореченков та Костянтин Хабенський.

У стрічці [“Помаранчеве небо”->orange-sky] Краско мав виконати роль “вічного революціонера”, але він не зміг взяти участь у зйомках, і його замінив Олексій Вертинський.

Андрій Краско помер від серцевої нестачі вночі 5 липня на зйомках фільму “Ліквідація” Сергія Урсуляка. Похорон відбудеться у Петербурзі 6 липня.

3 коментаря для “Помер Андрій Краско”

  1. Я дуже люблю кіно і мрію в свому житті стати актором. коли дивлюся фільм, в якому знімається Андрій Краско, для мене все залишається лишнім. Для мене, смерть Андрія – не тільки втрата кіноіндустрією хорошого актора,

    це втрата нічного неба однієї з найяскравішої зірки,зірки на ім’я АНДРІЙ КРАСКО.

  2. Наверно никто не знает,что на самом деле Краско умер из-за халатности врачей в Овидиополе.Выводить его из запоя в Одессе врачи отказались.Кому захочеться брать на себя такую ответственность?Звезда всё-таки.А продолжать съемки было просто необходимо.Быстро вывести Андрея из этого состояния согласились только в Овидиополе.Не взяв никаких анализов и не обследовав актера,взялись за дело.Остановка сердца.Не выдержал организм.Вызывали “Инто-Сану” из Овидиополя.Чисто физически их реанимация бы не успела.Андрей был уже при смерти.К слову.На съёмочной площадке во основном все были,так сказать,”нормальные” актеры.Лишь у А.Краско была так называемая “звездная болезнь”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *